Başkan Çakır'dan önemli açıklamalar
Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, kentteki doğalgaz çalışmalarıyla ilgili basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.
Ocak ayında yapılan son toplantının ardından yaklaşık 5 aylık süreçte yürütülen çalışmaları basın mensupları ile paylaşan Başkan Çakır, doğalgaz konusunda kaydedilen ilerlemelere dikkat çekti.
Başkan Çakır, Bartın’dan gelen boru hattının Amasra’ya ulaşmasında son aşamaya gelindiğini belirtti.
Ocak ayı itibarıyla sadece 1 kilometrelik bir alanın doğalgaz erişimi için eksik kaldığını hatırlatan Başkan Çakır, bu alanın Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olması nedeniyle geçiş izni sorununun yaklaşık 10 ay sürdüğünü ifade etti.
Geçiş hakkı bedelinin yüksek olması nedeniyle yaşanan bu gecikmenin ardından, ulusal ağdan çıkarılarak Amasra Belediyesi’ne devredildi.
Bu gelişmenin ardından mevsim koşullarının izin verdiği ilk anda başlatılan çalışmalar kapsamında, Gömü yol ayrımından Amasra Müzesine kadar olan bölümde doğalgaz hattı tamamlandı ve test süreci başladı.
Başkan Çakır, herhangi bir aksilik yaşanmaması halinde doğalgazın bayramdan önce Amasra’ya verileceğini belirtti.
“Hava kalitesinde önemli bir adım”
Amasra’nın çevre mücadelesinde geçmişten bu yana örnek bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Çakır, “Termik santrale karşı verdiğimiz mücadeleyi herkes biliyor. Şimdi de kalorifer ve sobaların yarattığı mikro ölçekteki hava kirliliğini doğalgazla ortadan kaldıracağız.” dedi.
Başkan Çakır, doğalgazın çevreci yapısının yanı sıra vatandaşlara daha ekonomik bir enerji kaynağı sunacağını da belirtti.
“Doğalgaz bir devlet yatırımıdır”
Başkan Çakır, doğalgaz çalışmalarının zaman zaman siyasi polemiklere konu olduğunu ancak bunun bir devlet yatırımı olduğunu vurgulayarak, “Devlet bu yatırım için ihale açtı ve bölgemizde ihaleyi Akmercan şirketi aldı. Devletin kasasından doğrudan çıkan tek harcama, bu yatırımın Amasra’ya gelmesine verilen imzadır.” ifadelerini kullandı.
Başkan Çakır, doğalgazın Amasra’ya kazandırılması sürecinde destek veren milletvekillerine ve bakanlıklara da teşekkür etti.
Amasra’da doğalgazın bayramdan önce verilmesiyle birlikte, hem çevresel hem ekonomik yönden önemli bir dönüşümün başlaması bekleniyor.