Başkan Akdeniz uyardı

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurban pazarlarında ve çarşılarda sahte paraya karşı çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Başkan Akdeniz uyardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurban pazarlarında ve çarşılarda sahte paraya karşı çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Akdeniz, “Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nda 2.8 milyon küçükbaş ve 847 bin büyükbaş kurban satışı oldu. Bayramın yaklaşmasıyla birlikte hareketlenen piyasada, kurban satış pazarlarında dolandırıcılar her zamanki gibi iş başına geçebilir. Dolandırıcılar dikkat çekmemek için özellikle kalabalık pazarları tercih ederek piyasaya sahte para sürüyor. Esnafımız ve kurban ibadetini yerine getirmek için alışverişe çıkan vatandaşlarımız hüsrana uğramamak için bu ayrıntılara dikkat etmeli. Bu süreçte de zabıta ve polis ekipleri denetimleri sıklaştırmalı” dedi.

 “Banknotların fazla olması sahtekarları iştahlandırıyor”

Kurban fiyatlarındaki yükseliş ile beraber nakit olarak yapılan ödemelerde banknotların fazla olmasının sahte para riskini de arttırabileceğine dikkat çeken Akdeniz, “Bu yıl Kurban Bayramı’nda piyasaya 150-200 milyar TL’lik para girmesi bekleniyor. Dolandırıcılar ise bayram öncesi başta canlı hayvan Pazar yerleri ile mahalle aralarına kurulan pazarları hedef olarak seçiyor. Bütün bir yıl boyunca gecesini gündüzüne katmadan çalışan, bir anne gibi hayvanlarına bakıp besleyen, büyük emekler sarf ederek hayvanını pazara getiren veya çiftliğinde satan üreticinin emeğinin boşa gitmemesi için sahte paraya dikkat edilmeli. Özellikle bayram arefesinde pazarlar iyice yoğunlaşıyor ve dolandırıcılar bu tarihlerde ortaya daha fazla çıkıyor. Piyasaya sahte para sürmeye çalışan dolandırıcıların oyunlarını bozmak için vatandaş ve satıcı uyanık olmalı. Sahte para ayrıntıları iyi bilinmeli. Kurban pazarlarında para sayma ve para kontrol makinesi bulundurulmalı” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme