BARÜ, şehit öğrencisini unutmadı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) mezunu, maden şehidi Berkay Pınaroğlu'nun adı Optisyenlik Programı öğrencilerinin kullandığı laboratuvara verildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesine ait maden ocağında meydana gelen patlamada 42 madenci ile birlikte hayatını kaybeden Bartın Üniversitesi (BARÜ) Optisyenlik Programı mezunu Berkay Pınaroğlu’nun adının verildiği laboratuvarda bir program düzenlendi.

BARÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda maden şehidi Berkay Pınaroğlu’nun annesi Saniye Pınaroğlu, babası Nazif Pınaroğlu ve BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un katılımıyla gerçekleştirilen programda, optisyenlik öğrencilerinin kullandığı uygulama laboratuvarında yeni teknolojik araçlarla güçlendirme yapıldı.

Programın açılışında konuşan Rektör Uzun, hayatını kaybeden madencilerimizin acısını, olayın yaşandığı ilk günkü gibi yüreğinde hissettiğini ifade ederek “Madencilik, sadece fiziksel güç gerektiren bir iş olmanın ötesinde büyük bir özveri ve cesaret isteyen, dünyanın en zor ve en anlamlı mesleklerinden biridir. Yerin metrelerce altında çalışırken hepimizi derinden yaralayan kazalarda şehit olan madencilerimizin acısını ilk günkü gibi yüreğimizde hissediyoruz. Bugün mezun öğrencimiz ve maden şehidi Berkay Pınaroğlu’nun adının ve hatıralarının yaşatılması sebebiyle bir araya geldiğimiz bu program vesilesiyle de maden şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.

Tüm maden şehitleri için okunan duaların ardından “Berkay Pınaroğlu Optisyenlik Laboratuvarı” gezilerek incelemelerde bulunuldu. Laboratuvarda Pınaroğlu ailesinin de bağışlarıyla alınan yeni nesil cihazlar ile makineler tanıtılarak kullanım alanlarına yönelik bilgiler verildi.

Öğrenci ve akademisyenlerin de yoğun ilgi gösterdiği program, optisyenlik programı öğrencilerinin aileye teşekkürlerini iletmesi ile son buldu.
 

Bakmadan Geçme