• Haberler
  • Bartın
  • BARÜ'lü güreşçilerin gözü Paris olimpiyatlarında

BARÜ'lü güreşçilerin gözü Paris olimpiyatlarında

Milli güreşçiler Evin Demirhan Yavuz ve Zeynep Yetgil, Paris Olimpiyatlarında, kadın güreşinde ilk altın madalyayı kazandırmak istiyor.

Sırbistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 2024 Paris Olimpiyatları'na kota alan ve olimpiyat hazırlıklarını sürdüren milli sporcu Yavuz, Avrupa ve Dünya şampiyonluklarına olimpiyat şampiyonluğunu da eklemek istediğini ifade etti. 

Olimpiyatlarda 6 kotanın 5’ini kazanarak güçlü bir takımla katılacaklarını dile getiren Yavuz, “Şu an çok yoğun bir tempo içerisindeyiz. Olimpiyatlara yaklaşık 2 ay kaldı. Yurt için ve dışı turnuvalarımız devam ediyor. Kendimizi deniyoruz sürekli. Güreşte de 6 kotadan 5’ini alarak tarihi bir başarıya imza attık. Hedefimiz Türk kadın güreşindeki olmayan altın madalyayı almak” dedi.

Spora başladıklarında önyargılarla ve tabularla karşılaştıklarını ifade eden Yavuz, “Başarılarımızla bunların bir çoğunu yıktık. Genç kardeşlerimizin önünü açtık diye düşünüyorum. Onlar bizden çok daha şanslı olacaklar. Devletimizin vermiş olduğu imkanlar, kulüplerimiz ve federasyonlarımız gerçekten bu konuda büyük çaba sarf ediyorlar. Güzel projeler var. Onların da şanslı olduklarını düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

Başarılı olmak için emek harcamanın, çaba göstermenin ve inanmanın çok önemli olduğunu da dile getiren Yavuz, “Umarım bizler de onlara örnek olabilmişizdir. Açtığımız yolda onlar da bayrağı bizden sonra çok daha ileriye taşırlar.” İfadelerine yer verdi.

Olimpiyatların kendileri için çok değerli olduğunu da anlatan Yavuz şöyle devam etti:. “O yüzden büyük bir çaba istiyor. Bedel istiyor aslında. Biz de bu bedeli ödüyoruz. Uzun yıllardır hayalini kurduğum bir başarı. Avrupa ve dünya şampiyonlarında bir çok kez malya aldım. Avrupa ve dünya şampiyonu oldum. Şu an olimpiyatlarda madalyam eksik. Koleksiyonumu tamamlamak istiyorum.”

Yetgil, “Yıllardır hayalini kuruyordum”

Başakşehir Gençlik ve Spor Merkezi'nde düzenlenen Dünya Olimpiyat Elemeleri'nde 53 kilomda kota almaya hak kazanan Avrupa şampiyonu milli sporcu Zeynep Yetgil de, başarılarına olimpiyat şampiyonluğunu da eklemeyi hedefliyor. Yetgil, uzun yıllardır olimpiyatlara katılma hayali kurduğunu söyledi. Olimpiyatların sporun zirvesi olduğunu anlatan Yetgil, “En önemli, kanıtlayabileceğimiz platformlardan bir tanesi. Çünkü 4 yılda bir yapılıyor. Uzun yıllardır bunun hayalini kuruyorum ve ilk basamağını çıktım ve olimpiyatlara katılmaya hak kazandım. Sıra asıl hedefimde. Olipiyatlarda ülkemiz en iyi şekilde temsil edip, madalya almak.” dedi.

“Birçok ön yargıyı kırdık”

Kadın güreşinin zor ve sıkıntılı süreçlerden geçerek bu seviyelere geldiğini de dile getiren Yetgil, “2016 yılında çok güzel bir ivme kazandık kadın güreşiyle. Kadından güreşçi mi olur şeklinde bir çok söyleme maruz kaldık. Ama bunların hepsini yıktık. Başarı geldikçe, başarının tesadüf olmadığını anladıkça yanımızda olmaya başladılar. Bir çok ön yargıyı kırdık diyebilirim. Şu an 6 kotadan 5 kotayı alıp, olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Gerçekten çok güçlü isimler var takımımızda orada en iyi şekilde bayrağımızı temsil edeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.
Spor hayatında en büyük destekçisinin ailesi olduğunu da sözlerine ekleyen Yetgil, “Olimpiyatlarda madalya alırsam onlara armağan etmeyi düşünüyorum. Öncelik olarak ailem diyebilirim. Ben bittim dediğim yerde onlar her zaman yettim diyor. Ve benim elimden kaldırıp, daha çok motive edip bu işi sevdiriyorlar” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme