BARÜ'de geleceğin meslekleri konuşuldu

BARÜ 10. İstihdam ve Kariyer Günleri Kapsamında 'İş Arama Ağları ve Geleceğin Meslekleri' konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Ulus Meslek Yüksekokulunda, Bartın Üniversitesi (BARÜ) 10. İstihdam ve Kariyer Günleri kapsamında "İş Arama Ağları ve Geleceğin Meslekleri" konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Bartın İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Ayçin Gümüşok Karaalp, öğrencilere iş arama süreçleri ve geleceğin meslekleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Söyleşide, öğrencilerin kariyer planlamasına yardımcı olacak çeşitli konular ele alındı. İş arama süreçlerinde hangi platformların kullanılabileceği, iş ararken nelere dikkat edilmesi gerektiği, doğru meslek seçiminin önemi ve geleceğin meslekleri gibi başlıklar detaylı bir şekilde sunuldu. Öğrencilere, iş arama sürecinde dikkat edilmesi gerekenler ve kariyer hedeflerine ulaşmada yardımcı olacak püf noktaları aktarıldı.

Ayrıca, geleceğin meslekleri konusunda öğrencilere bilgi verildi. Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan yeni meslekler ve bu mesleklere duyulan ihtiyaçlar hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Bu sayede, öğrencilerin gelecekte hangi alanlara yönelmeleri gerektiği konusunda fikir sahibi olmaları amaçlandı.

Etkinlik sonunda, Ulus Meslek Yüksekokulu Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Komisyonu Başkanı Öğr. Gör. Nurçin Seymen Aksu, Sn. Ayçin Gümüşok Karaalp’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Bakmadan Geçme