BARÜ, akreditasyon başarılarına yenisini ekledi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) İslami İlimler Fakültesi İslami İlimler Programı, İlahiyat Akreditasyon Ajansı (İAA) tarafından akredite edilmeye hak kazandı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) nitelikli eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleriyle kalite ve akreditasyon süreçlerinde önemli başarılar elde etmeye devam ediyor.

Kalitenin kurum kültürü haline geldiği BARÜ’de son olarak İslami İlimler Fakültesi İslami İlimler Programı,  İlahiyat Akreditasyon Ajansı (İAA) tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından 2 yıl süreyle akredite edildi.

İAA Ulusal Değerlendirme Takımı tarafından belirlenen değerlendirme ölçütlerine göre programın kalite standartlarına uygunluğunun incelenmesi sonucunda İslami İlimler Programı, kalite süreçlerinden başarıyla geçerek 2026 yılına kadar akreditasyon almaya hak kazandı. Böylece eğitim kalitesi bir kez daha tescillenen BARÜ’de akredite edilen program sayısı da 14’e yükseldi.

Kalite kültürünün içselleştirilerek kurum kültürü haline gelmesi için gayret gösterdiklerinin altını çizen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Üniversite olarak sürekli iyileştirme anlayışıyla kalite süreçlerine ve program akreditasyonlarına oldukça önem veriyoruz. Eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ve kalite güvencesi alanlarında yaptığımız çalışmalarla tüm programlarımızın akreditasyon konusundaki çalışmalarını destekliyor ve teşvik ediyoruz. Akredite olan her programımızla uluslararası kalite standartlara ulaşma noktasında önemli adımlar atıyoruz. Bu düşüncelerle programımızın eğitim kalitesini tescilleyen süreçteki özverili çalışmalarından dolayı İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erol Kırdar ile birlikte akademik ve idari insan kaynağımıza, öğrencilerimize, mezunlarımıza ve emeği geçen tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Kalite odaklı çalışmalarımızdaki destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak ile YÖKAK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme