Bartınspor Olağanüstü Kongreye gidiyor
İlimizi Deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig'de temsil eden Bartınspor'da Olağanüstü Kongre kararı alındı
Bartınspor Yönetim Kurulu toplantısından Olağanüstü Kongre kararı çıktı.
Olağanüstü Kongrenin 29 Temmuz Salı günü Saat 18:00’de Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılacağı ve yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde 5 Ağustos günü aynı yer ve aynı saatte yapılacağı öğrenildi.
Kulübün geçtiğimiz 28 Haziran tarihinde kayyum tehlikesi altında gerçekleşen kongresinde Serkan Yurtaçan yeniden Başkanlık adaylığının olmadığını duyurmuştu.
Başkan Yurtaçan kongrede tüm sezona dair önemli değerlendirmelerde bulunmuş ve sorulara da açıklıkla yanıt vermişti.
Salondaki bazı isimlerle konuşmacılar arasında zaman zaman tansiyonun yükseldiği kongrede tek liste ile seçime gidilirken kulüpte uzun yıllardır yöneticilik yapan Yıldıray Güngörür Başkanlığa seçildi.
Güngörür'ün listesinde Tarık Büyükada, Sezer Uslu, Ömer Altunsaban, Murat Güler ve Mustafa Çelik yer alırken Yönetim Kurulu Yedek listesi ise Orhan Tofan, Yüksel Tekin, Bender Topçu, Ferdi Kabak ve İskender Acar'dan oluştu.
Kongrenin ardından yeni yönetim adına söz alan Ömer Altunsaban takıma sahip çıkılması gerektiğini belirtip, “Bartınspor'un zorlu bir süreçten geçtiği herkes tarafından biliniyor. Gelinen süreçte Bartınspor'da uzun süre taraftarlardan sorumlu yöneticilik yapmış, Bartınspor'un her kademesinde görev yapmış Yıldıray Güngörür başkanımız bugün takıma sahip çıkarak, bizleri de listesine yazarak takımın kayyuma gitmemesinin önünü açmıştır. Buradaki amaç takımımızın kayyuma gitmemesiydi. “Bartınspor biliyorsunuz 1935 yılında kurulmuş, profesyonel liglerde mücadele etmiş, Galatasaray ile burada Türkiye Kupası oynamış, çok büyük bir camia. Biz bu süreçte geçici bir yönetim olarak takımımızı kayyuma gitmekten kurtararak bu takımın eski gücüne kavuşması için çalışacağız. İli yöneten büyüklerimizden ricamız şudur, Bartınspor herkesin ortak paydasıdır. Burada siyaset olmamalıdır. Birisi ön planda, birisi arka planda şeklinde olmamalıdır. Yıldıray Güngörür abimizin yaptığı özveriyi, tüm Bartın'ın göstermesini rica ediyoruz.“ ifadelerini kullandı.