Bartın Üniversitesi'nde KADES Tanıtımı

Bartın Emniyeti'nden Üniversite Öğrencilerine Şiddetsiz Gelecek İçin Bilgilendirme

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, “Kadına EL KAL-KA-MAZ” projesi kapsamında Bartın Üniversitesi’nde öğrencilere yönelik bilgilendirme etkinliği düzenledi. Ağdacı ve Kutlubey kampüslerinde gerçekleştirilen programda toplam 486 öğrenciye kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalık kazandırıldı.

Etkinlikte, tamamen yerli ve milli bir yazılıma sahip olan “Kadın Acil Destek (KADES)” uygulaması tanıtılarak, acil durumlarda kadınların güvenliğine nasıl katkı sağladığı anlatıldı. Ayrıca, 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” hakkında öğrencilere detaylı bilgi verildi.

11 kişi, kalabalık ve şunu diyen bir yazı 'iyl SUBEMU aBa' görseli olabilir

Emniyet yetkilileri, şiddetsiz bir geleceğin inşasında toplumun bilinçlenmesinin önemine dikkat çekerek, gençlerin bu konuda taşıdığı sorumluluğun altını çizdi.

Bakmadan Geçme