Bartın Nereye Gidiyor Dostlar

Ercan Aydın Yazdı

Bartın Nereye Gidiyor Dostlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bartın nereye gidiyor dostlar!!!

Hemen yanı başımızda hızla devam eden ve bitme aşamasını gelen Filyos Vadi projesi kapsamındaki Filyos Limanı ve Batı Karadeniz doğalgaz çıkarma çalışması Bartın için büyük bir şans olduğu herkes tarafından konuşulup duruyor.

Ancak Bartın'da böyle büyük bir Devlet yatırımını şans olarak görmekten öte, projeye sekte vurabilmek için uğraşanlar bile vardır.

Bu süreçleri incelediğimizde hep söylediģim gibi Bartın Valisi Sayın Sinan Güner Bartın'a geldiği günden beri her konuda olduğu gibi Filyos Vadi Projesi konusunda da Bartın'ın gelişmesi için elinden gelini yaptı ve yapmaya devam ediyor.

Diğer taraftan Bartın Üniversitesi Rektörü Sayın Orhan Uzun'un da Üniversiteyi adeta seferber ettiğini, Filyos'ta ki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile iş birliği yaparak ordaki araştırmalara çok katkı sağladığını öğrendik. 

Bunuda TPAO 'nun Genel Müdürünün bizzat ağzından duyduk.

Peki...

Bartın'ın atanmış değerli bürokratları canla başla mücadele ederken, Bartın bankalarında milyarlarca lira parası olan Bartın’ın para babaları ne yapıyorlar?

Son 3 yıldır sürekli konuşulan Filyos Vadi Projesinin Bartın’a çok katkı vereceği söylenmesine rağmen buna destek olacak para babaları kılllarını bile kıpırdatmıyorlar ve yıllarca biriktirdikleri paralarının kuruşunu yatırıma çevirmeyi hiç ama hiç düşünmediler.

Öyle görünüyor ki çevirmeyeceklerde.

Çünkü onların Bartın umurlarında değil! 

Onların tek derdi Bartın küçük olsun bizim olsun ve bizim paralarımızın sözü geçsin.

30 yıl önce Elazığ'dan Bartın'a gelmiş biri olarak Bartın'ın son 30 yılının nerden nereye geldiğini çok iyi gören biri olarak şunu üzülerek belirteyim ki;

Cennet Bartın'ın sahipsizlikten dolayı ileriye değil her geçen gün dahada geriye gittiğini net olarak görebiliyorum.

Öyleki Türkiye'de belkide tek olan, şehrin en yüksek yerlerinden gelip şehrin ortasında 2 koldan geçip denize dökülen harika Bartın Irmağının bile yıllardır iyileştirip turizme kazandırılmasına kuruş katkı sağlanılmadı.

Her seçimde siyasetçilerin bu ırmak üzerinden siyaset yaparak sürekli aynı vaatleri verip seçim bittikten sonrada rafa kaldırdıklarını gördük.

Ne hikmetse halk bu vaatleri çok kısa sürede unutup Bartın Irmağının kaderine terk edilmesine seyirci kaldılar.

Burdan tüm Bartın halkına ve Bartın’da milyonlarını milyarlarını bankalarda tutan Bartın zenginlerine seslenmek istiyorum;

Doğdukları, doydukları ve yaşadıkları şehirlerinin değerini bilip gelişmesini sağlamak için ellerinden geleni yapmalarını rica ediyorum.

Unutmasınlar ki o bankalarda biriktirdikleri paraların kuruşunu öteki dünyaya götüremezler. Ancak Bartın’a yapacakları her yatırımla torunlarının gelecekte huzur içinde yaşayacakları bir cennet bırakabilirler.

Filyos Vadi Projesinin şehrimize katacağı katkıların seyircisi değil sahibi olalım. Bartın’ımızı cennet yapalım.

Bartın’ın seçilmişlerinede tekrar tekrar sesleniyorum;

Gelin Filyos Vadi Projesi için ön ayak olun ve Bartın'da herkesin bu projeye katkı yapması için elinizden geleni yapın.

Herkese son sözüm;

Ayağımıza kadar gelen bu treni lütfen kaçırmayın ve bu trenin Bartın'a gelmesi için gecenizi gündüzünüze katın tren yolunu yapın. 

Gerekirse hiç uyumayın ama Bartın'ı kaderine terk ettirmeyin.

Bizlerde basın olarak Bartın’ımızın tanıtımı anlamında elimizden geleni yapacağız çünkü bizim doyduğumuz yere borcumuz var ve yaşadığımız Cennet Bartın’ımızı çok ama çok seviyoruz.

Kalın sağlıcakla.

Bakmadan Geçme