Bartın'da kim gitti, kim kaldı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan İçişleri Bakanlığı'nın Vali Yardımcısı ve Kaymakamlar Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan İçişleri Bakanlığı'nın Vali Yardımcısı ve Kaymakamlar Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kararlara göre Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Tokat - Niksar Kaymakamı olarak atanırken, yerine Bingöl Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin geldi.
Kararnameye göre Bartın’dan 2 Vali Yardımcısının da görev yeri değişti.
Buna göre, Bartın Vali Yardımcısı Zeynep Topçu Gümüşhane Şiran Kaymakamı olarak atanırken, Bartın Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzan ise Malatya-Yeşilyurt Kaymakamı kaymakamlığı görevine atandı.
Kararnameye göre yine Adana Aladağ Kaymakamı Hasan Ali Kurt Bartın Vali Yardımcılığı görevine getirilirken, Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Başmüfettişi Çetin Çelik Bartın Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine geldi.
Bartın’da aynı zamanda İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili olarak görev yapan Vali Yardımcısı Uğur Karakaya’nın Bartın’daki görevine devam etmesi, kamuoyu tarafından olumlu karşılandı.
Muhammed Çetin Kimdir?
1987 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini Ankara'da, lisans eğitimini ise 2011 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladı.
2013-2014 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda İş Müfettişi Yardımcısı, 2014-2015 yılları arasında ise İçişleri Bakanlığı'nda İçişleri Uzman Yardımcısı olarak görev yaptı.
2015 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanıp, Kırıkkale ili Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Kırıkkale ilinde valilik stajını, Artvin ili Hopa İlçesi ve Amasya ili Merzifon ilçesinde Kaymakam Refikliği Stajını tamamladı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığında, Mülkiye Müfettişi refakatinde teftiş stajını tamamlamasının ardından sırası ile Afyonkarahisar ili Hocalar ilçesi, Ankara ili Güdül ilçesi, Çorum ili Kargı ilçesinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.
Ankara’da İçişleri Bakanlığınca düzenlenen dil kursunun ardından, gittiği İngiltere Liverpool'da 8 ay süre ile dil eğitiminin yanı sıra çeşitli kamu kurumlarında incelemelerde bulundu.
2018-2020 yılları arasında Düzce İli Yığılca Kaymakamlığı,2020-2021 yılları arasında Elazığ İli Maden Kaymakamlığı yaptıktan sonra 19.08.2021 tarih ve 412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Solhan Kaymakamlığına atanmıştır. Son olarak Amasra Kaymakamlığına atanan Muhammed ÇETİN, Fatma ÇETİN ile evlidir.