Bartın'da iz bıraktı şimdi Ankara'da görev yapacak

Yeni Adliye Binasının hizmete alınmasındaki katkıları, TTK Amasra maden kazasına ilişkin başlatılan soruşturmanın titizlikle sürdürülmesi ve deprem bölgesinde sunduğu hizmetlerle iz bırakanlardan oldu

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Adli ve İdari Yargı 2024 Yılı Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamlandı. Merakla beklenen kararname geçtiğimiz gün yayımlandı.

Kararname ile 2020 yılının Haziran ayında Bartın’daki görevine başlayan Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atandı.

Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak Bartın’daki görev süresi boyunca halkla iç içe oldu ve önemli çalışmalara imza attı.

Bartın’da yeni Adliye Binasının hizmete alınmasındaki sürece ciddi katkılar sunan Başsavcı Kaynak bu çalışmasıyla şehre iz bırakan isimlerden biri oldu.

Başsavcı Kaynak, 43 madencinin yaşamını yitirdiği TTK Amasra Maden kazası sonrasında çok kısa süre içinde soruşturma açılması talimatını verdi ve görevlendirilen Cumhuriyet Savcıları tarafından kazanın henüz ilk saatlerinde maden sahası ve çevresindeki haberleşme ve kayıt cihazları ile tüm belge ve dokümanlara el konuldu.

Yüzlerce sayfadan oluşan iddianamenin eksiksiz bir şekilde hazırlanması için gece-gündüz demeden görev yapan Başsavcı Faruk Kaynak, bilgi ve tecrübesiyle soruşturmanın hızla tamamlanmasına ve adli sürecin ivedilikle başlamasına da katkı sundu.

Başsavcı Kaynak, deprem bölgesinde de özverili bir şekilde görev yaptı.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerle birçok şehirde oluşan yıkımlar sonrası bölgede hayatın normale dönmesi ve adli süreçlerin takibi için deprem bölgesinde yetkilendirilerek görevlendirilen Cumhuriyet Savcıları arasında Başsavcı Kaynak’da yer aldı.

Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, depremin en yıkıcı etkilerinin görüldüğü Hatay ilinde görev yaptı.

2024 Yılı Ana Kararnamesi ile Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanan Başsavcı Kaynak, Başkent Ankara’da üstleneceği önemli görevi ile adalet hizmetlerine katkı vermeye devam edecek.

ABA Medya olarak Başsavcı Kaynak’a sunduğu hizmetler ve Bartın’a katkılarından dolayı teşekkür ediyor, Başkent Ankara’daki yeni görevinde de başarılarının devamını diliyoruz.
 

Bakmadan Geçme