Bartın'da dağcılık temel eğitimi düzenlendi

Bartın'da 60 saatlik Yaz Dağcılık Temel Eğitimi gerçekleştiriliyor

60 saatlik Yaz Dağcılık Temel Eğitimi başladı

Türkiye Dağcılık Federasyonu Bartın İl Temsilciğince düzenlenen ‘Yaz Dağcılık Temel Eğitimi’ başladı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Bartın İl Temsilciğince Bartın’da düzenlenen Yaz Dağcılık Temel Eğitimlerine 2 kulüpten 14 lisanslı kursiyer katılım sağladı.

Daha önce İlk Yardım eğitimlerini tamamlayan ve Yaz Dağcılık Temel Eğitimlerine katılmaya hak kazanan 14 kursiyer 27 saat teorik ve 33 saat uygulamalı olmak üzere toplamda 60 saat kurs görecek.

Teorik ve pratik eğitimlerde dağların tanımı, dağların etik kuralları, kayada tırmanış, doğada giyim, kamp malzemeleri, teknik malzemeler gibi çeşitli konularda verilecek dersler bir hafta sürecek.

Yaz Dağcılık Temel Eğitimi hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Dağcılık Federasyonu Bartın İl Temsilcisi Kıvanç Özcan, “Bartın’da yeni bir oluşum içerisinde olan dağcılık sporunun ilimizde yaygınlaşmasını amaçlıyoruz. Kursiyerlerimiz doğada yaşam, doğada hayatta kalma, doğada etik kurallar gibi birçok konuda eğitimler alıyorlar. Eğitimlerde doğada yapılabilecekler gibi yapılamayacaklara da yer veriliyor. Unutulmamalıdır ki dağcılık sporunda en önemli adımlar eğitimlerdir. Dağcılık sporuna gönül veren herkesin doğada yaşam ile ilgili temel kuralları bilmesi gerekiyor. Dağcılık sporunda yine çok değer verdiğimiz hususlardan biri de doğaya karşı saygıdır. Eğitimlerde kursiyerlerimiz doğaya karşı saygı konusunda da hassasiyetlerini bilgi ile pekiştiriyorlar. Tüm dağcıların kendilerine, başkalarına ve çevreye zarar vermeden bu sporun gerçekleştirmesi çok önemli. İnsanın fiziksel sınırlarını genişleten bu spor dalı aynı zamanda adrenalin duygusunun yaşanmasına da imkan veriyor. Bizim amacımızda güvenli ve çevreye saygılı bir şekilde bu sporu gerçekleştirilmesini sağlarken insanlarımıza sporun adrenalin duygusunu yaşatmak.” Dedi.

Bartın'da dağcılık temel eğitimi düzenlendi
Bartın'da dağcılık temel eğitimi düzenlendi
Bartın'da dağcılık temel eğitimi düzenlendi
Bartın'da dağcılık temel eğitimi düzenlendi
Bartın'da dağcılık temel eğitimi düzenlendi

Bakmadan Geçme