Bartın'da anneler Gazze için nöbette

Bartın'da anneler İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları nedeniyle destek eylemi gerçekleştirdi.

Bartın'da anneler Gazze için nöbette
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bartın Sivil İrade Platformu" nun öncülüğünde "Bartın Anneleri - Gazze Nöbeti" temalı oturma eylemi gerçekleştirildi.
Sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar, anneler, kadınlar ve çocuklar, Gazze'deki zulme karşı sessiz kalmamak için bir araya geldi. Etkinlik alanında, İsrail'in Gazze'deki işgalinin ve soykırımın acımasızlığını gözler önüne seren fotoğraflar sergilendi. 

Ziyaretçiler, "Filistin İçin Bir Not Bırak" defterine duygularını ve düşüncelerini yazarak Filistin halkına desteklerini ifade ettiler. 
Yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında her akşam Şadırvan Camii'nde kılınan namaz sonrasında okunan "Kunut Duası" okundu.
Etkinliği ziyaret eden Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Müftüsü Ömer Keskin ve İl Müdürleri ile vatandaşlar da desteklerini bildirdiler.

Annelerden Funda Nakipoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “7 Ekim 2023 tarihinden bu yana sekiz aydır Gazze'den gelen yürek burkan haberlerle sarsılıyoruz. Kendi topraklarında barış ve huzurdan başka bir şey istemeyen Filistinli kardeşlerimiz, İsrail'in acımasız saldırılarıyla katlediliyor. Masum çocuklar, kadınlar, yaşlılar, siviller... Her gün yeni bir katliam haberiyle sarsılıyor, insanlığın bu vahşete sessiz kalışını dehşetle izliyoruz. Biz, Bartın Anneleri olarak, annelik duygularımızla haykırıyoruz: Gazze'de yaşananlar bir insanlık suçudur. Çocuklarımızın cansız bedenlerini kucağında ağlayan annelerin feryatları vicdanlarda yankılanmalıdır. Onların bu haklı çığlığına kulak tıkamak, insanlıktan nasibini almamış olmaktır. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve Gazze'nin uğradığı bu zulüm karşısında sessiz kalamayız. Şehit düşen kardeşlerimizi, gözü yaşlı anneleri, babaları, masum yavrularımızı unutmayacağız. Filistinli kardeşlerimiz sadece kendi toprakları için değil tüm İslam coğrafyası için bedel ödüyor. Bizler, işgalci İsrail'i lanetlemek, Filistin halkının haklı davasına destek olmak için buradayız.

“İsrail'e gerekli yaptırımları uygulamalıdır”
Gazze'de bir soykırım yaşanıyor! Hastaneler, okullar, camiler bombalanıyor. Dünya ise bu katliamı sessizce izliyor. ABD ve Avrupa, sözde medeniyetiyle bu vahşete seyirci kalıyor. İslam ülkeleri ise yetersiz tepkilerle yetiniyor. İnsan Hakları Örgütleri üç maymunu oynuyor. Hiçbir güç, İsrail'in insanlık dışı uygulamalarını ve işgal politikasını meşrulaştıramayacaktır. Bu vesileyle Bartın Anneleri olarak işgal altında yaşayan Gazze’nin ve Hamas’ın onurlu mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Filistin halkının acılarını yüreklerimizde hissediyoruz. Bizler, bu meydandan tüm dünyaya sesleniyoruz: Gazze'deki katliamı durdurun! Masum insanların yaşama hakkını korumak insanlık görevidir. Bunun için acilen harekete geçilmelidir. Filistin'de kalıcı barışın tesisi için İsrail'in hukuksuz işgaline son verilmeli, Filistinlilerin kendi topraklarında özgürce ve onurlu bir şekilde yaşamaları sağlanmalıdır. Uluslararası toplum bu konuda üzerine düşeni yapmalı ve İsrail'e gerekli yaptırımları uygulamalıdır.

“Zafer yakındır ve zafer inananlarındır”
Burada İsrail'in Gazze'deki sivil halka yönelik sistematik ve yaygın biçimde gerçekleştirdiği soykırım ve savaş suçu teşkil eden saldırılarını bir kez daha telin ediyor, bu vahşetin sona erdirilmesi ve terör devleti İsrail'in işgal ettiği topraklardan geri çekilmesinin sağlanması amacıyla gerekli adımların atılması için tüm ilgilileri göreve davet ediyor, İsrail'in aleyhinde verilecek olan uluslararası yargı kararlarının uygulanmasının ve uluslararası hukuka riayet edilmesinin gereğini hatırlatıyoruz. Unutmayalım ki, zulüm kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın karşısında durmak insanlık görevidir. Sessiz kalan zulme ortak olur. Bartın Anneleri olarak mazlumun yanında olmaya, bu insanlık dışı zulme karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Bir dayanışma ve mücadele ruhuyla, Aksa'nın bahçesinde, özgür Filistinli kardeşlerimizle kucaklaşacağımız güne kadar yılmadan, yorulmadan yürümeye devam edeceğiz. Bu kutlu yürüyüşte bizlere destek veren, sesimize ses olan tüm Bartın halkına, yetkililere ve basın mensuplarına teşekkür ederiz. İnanıyoruz ki, Filistin bir gün özgürlüğüne kavuşacak, İslam dünyasındaki bu acılar dinecektir. Zafer yakındır ve zafer inananlarındır.”
 

Bakmadan Geçme