Bartın'da 1200 kişiye istihdam sağlayacak

MNK Mobilya Genel Müdürü Kirtik, TSO Başkanı Halil Balık'ı ziyaret etti

Bartın'da ilk etapta 1200 kişiye istihdam sağlayacak olan MNK Mobilyaları İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Hamit Kirtik, beraberinde Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık’ı ziyaret etti.

Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen ziyarette Kirtik, TSO Başkanı Balık’a, Merkez Çayırlar Köyü Düz Mevkiinde 600 milyon TL yatırımla, 48 bin metre kare hazineye ait alana inşa edilecek ve 1200 kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın inşaatıyla ilgili bilgi paylaşımda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Halil Balık, “Dubai merkezli MNK Mobilyalarının Çayırlar Köyü düz mevkiinde inşasına başlanan fabrikanın 12 bin metre kare prefabrik beton direklerinin dikimi tamamlandı. İlk etapta 1200 kişiye, ilerleyen yıllarda 4000 kişiye istihdam sağlamayı hedefleyen Dubai merkezli MNK Mobilyalarının ilimize yatırım yapması için girişimde bulunan Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a müteşekkiriz. Bu yatırım ilimize ve bölgemize hem istihdam anlamında hem de ekonomi anlamında büyük kazanımlar sağlayacak. İstihdam göçün önlenmesi, insanımızın refahı ve huzuru demek. Bu gibi büyük yatırımların inşallah devamı gelecek” dedi.
 

Bakmadan Geçme