Bartın Belediye binasına borç afişi asıldı

Borç kalemleri ve Bartın Belediyesinin toplam borcu afişle kamuoyuna duyuruldu

Bartın Belediyesinin borçların yer aldığı dev afiş belediye binasına asıldı
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Bartın Belediyesi Meclisi bugün ilk toplantısını yaptı.

Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya Başkanlığında gerçekleşen toplantıda belediyenin borç miktarları ele alındı.

Başkan Yalçınkaya konuya ilişkin açıklamasında, “Bartın Belediyesi'ni şuanda 251 Milyon TL'nin üzerinde bir borçla devralmış bulunmaktayız” dedi.

Belediyenin mali bilançosunu açıklayan Yalçınkaya, “Görevi devraldığımız andan itibaren Bartın Belediyesi’nin mali bilançosunun da ortaya konulmasını istedim. Bartın Belediyesi’ni hangi borçlarla, hangi kasayla teslim aldığımızı öğrenmek için Mali İşler Müdürlüğü vasıtasıyla mali bilançonun çıkarılmasını rica ettim. Şu anda yapılan çalışmalar sonucunda Bartın Belediyesi’nin borcu 251 Milyon TL’nin üzerinde. Yani Bartın Belediyesi’ni şuanda 251 Milyon TL’nin üzerinde bir borçla devralmış bulunmaktayız. Bunun bir kısmı bankalardan alınan kredi borcu, bir kısmı vergi borcu, bir kısmı sigorta prim borcu, bir kısmı ilgili kurumlara olan borçlar, büyük bir kısmı ise iç piyasaya olan borçlar. Hem bu borçların ödenmesi konusunda hem de Bartın Belediyesi’nin bu borçlar ödenirken, bir taraftan halkın beklediği projelerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi konusunda Belediye Meclisi olarak hepimizin üzerine görev düşüyor.” İfadelerinde bulundu.

Gün içerisinde ise belediyeye ait borç kalemlerinin yer aldığı dev afiş belediye binasına asıldı.

Afişte tüm borç kalemlerine yer verilirken, “Bartın Belediyesi toplam borcu 251 milyon 301 bin 346 TL olarak tespit edilmiştir ifadesine yer verildi.

Bartın Belediye binasına borç afişi asıldı

Bakmadan Geçme