Bartın Afet Alanı ilan edilmeli

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Necati Sandıkçı yaptığı açıklamada yaşanan sel afeti sonrası oluşan zararlara dikkat çekerek Bartın'ın Afet Alanı ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Sandıkçı yaptığı açıklamada, “Bartın’da 9-10 Temmuz tarihlerinde meydana gelen sel afetinde Bartın Atılım Sanayi Sitesi'nde ağırlıklı olarak imalatçı işletmelerden saya, mobilyacı, tekstil gibi birçok sektörde üretim yapan firmalar sanayi sitesine 1 ila 1,5 metre arasında su girmesinden dolayı makine, teçhizat, demirbaş ve ham maddelerinin zayiatından kaynaklı çok büyük hasarlar meydana gelmiştir. Mağduriyet yaşayan firma sahipleri, çalışanlar tekrardan üretimin başlaması için devletin tüm gücüyle destek vermesini beklemektedirler. Emeğin yoğun olduğu sektörlerin Bartın ekonomisine de katkısı büyüktür.” Dedi.

Bartın ve diğer sel afeti yaşanan illerin ‘Afet Alanı’ ilan edilmesi gerekliliğinin altını çizen Sandıkçı, “Bir an önce Bartın başta olmak üzere sel afeti yaşayan illerimiz “Afet Alanı” ilan edilmeli, devletin tüm kademeleri ile üreticilere, istihdam sağlayan firmalarımıza nakdi ve ayni destek yapması elzem bir durumdur. Sanayiciler uzun vadeli faizsiz krediler talep etmekte, bu kredilerin küçük miktarlar değil hasarları karşılayacak miktar olmasına dikkat çekmektedir. Bartın Atılım Sanayi Sitesi’nin sel sularına teslim olmasaının ana sebep dere ıslahının olmaması, köprünün suyu taşıyamaması göz önüne alınmalıdır. Dere kenarlarında ıslah çalışmaları yapılıp, önlem alınmalı tekrardan böyle felaketlerin yaşanmaması için ne tedbirler gerekiyorsa alınması gerekmektedir. Tüm sanayi esnafına, üreticilere ve çalışanlara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.” Dedi.

Bakmadan Geçme