Bankoğlu, TTK Genel Müdürü emekli edildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu Bartın Adliyesi önünde açıklamada bulunarak TTK davasının takipçileri olduklarını söyledi

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında 14 Ekim 2022'de -300 kotunda meydana gelen ve grizu kaynaklı olduğu değerlendirilen patlamada 43 işçisi yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinin ardından ilk duruşması 25 Nisan 2023 tarihinde görülmeye başlanan davada 4’üncü duruşma bugün başladı.

Bartın Adliyesinde görülen davada aralarında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekci’nin de yer aldığı 7’si tutuklu 23 sanık yargılanıyor.

Duruşma öncesi basın açıklaması 

Duruşma öncesinde gerçekleşen basın açıklamasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu’da açıklamalarda bulundu.

Bankoğlu yaptığı konuşmada, “Facianın üzerinden bir yıl geçti. Acımız hala taze. Ailelerin acısını paylaşıyoruz ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Üzgünüz ve öfkeliyiz de. Adaletin bir an önce tecelli etmesi için bekliyorlar. Bizde onların bu mücadelesinin yanındayız. Ancak bir yıl oldu, bu 4’üncü duruşma. Mecliste Araştırma Komisyonunda aylarca çalıştım. Burada şunu söylemem lazım. Gerçek ve asıl sorumluların yargı önünden kaçırılmasına bir son verilmesi lazım.” Dedi.

Bankoğlu konuşmasının devamında, “Burada sadece Amasya Müessesesindeki yetkililer sorumlu değildir, Amasra Taş Kömürü İşletmeleri Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürlüğüne bağlıdır, Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürlüğü bakanlığa bağlıdır. Bakanlık hükümet bu ölümlerden sorumludur. TTK Genel Müdürünü burada soruşturmaya dahil edip, Bakanlık Müfettişlerini burada soruşturmaya dahil edip ifadelerini almak yerine yargıdan kaçırmaya çalışıyorlar. Buna bir son verilmesi lazım. Soruşturmada ifade vermesi gereken TTK Genel Müdürü emeklilikte yaşa takılanlardan emekli edildi.” İfadelerinde bulundu.

Tüm sorumluların yargı önünde hak ettiği cezayı almasının insanların acılarını hafifletecek olduğunun altını çizen Bankoğlu,  Tüm sorumluların bu yargılamaya dahil edilmesi gerekiyor.” Dedi.

Bankoğlu açıklamasının son bölümünde davanın sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Bakmadan Geçme