• Haberler
  • Bartın
  • Bankoğlu, STK'larımız çağdaş ve akılcı uygulamalar bekliyor

Bankoğlu, STK'larımız çağdaş ve akılcı uygulamalar bekliyor

Bankoğlu STK ziyaretlerinde ülke gündemine dair açıklamalar yaptı

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, CHP Bartın il örgütüyle birlikte sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Bankoğlu ve beraberindekiler, günün ilk ziyaretini Atatürkçü Düşünce Derneği Bartın Şubesi’ne (ADD) yaptılari

Bankoğlu ADD’de yaptığı açıklamada “Bugün İl Başkanımız ve parti örgütümüzle birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği Bartın Şubesi'ni ziyaret edip Başkan Erdem Ekmekçi ve dernek yetkilileri ile bir araya geldik. Ziyarette ülke gündemini ve Millî Eğitim Bakanlığı'nın 18. kez değiştirdiği ve laikliği hedef alan skandal müfredatı hakkında konuştuk. Atatürk'ü kalplerden sökemeyenlerin hırsı devletin tüm kurumlarında düşmanca sürüyor” dedi.

MEHMET ŞİMŞEK’İN KITA KITA, ÜLKE ÜLKE GEZEREK ÇARE ARAMASI BOŞUNADIR

CHP’li heyet ardından Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası'na ziyaret gerçekleştirdi. 

Bankoğlu “İl Başkanımız, il kadın kolları başkanımız, il genel meclisi ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası'ndaydık. Ülkenin ana gündemi ne acıdır ki yine ekonomi. Bu ekonomik buhranı, esnafımızın sorunlarını ve çözümlerimizi paylaştık. Başkan Barış Özkan ve ekibine çalışmalarında başarılar diledik. Ancak şunu belirtmeliyim ki hukuk evrensel standartlarda uygulanmadığı ve Anayasa hiçe sayıldığı sürece Mehmet Şimşek’in kıta kıta, ülke ülke gezerek çare araması boşunadır. Kendisi de bunu çok iyi biliyor. Tamamen halkın sırtına yüklenen vergilerle bir yere varılmayacağını ekonomiden biraz olsun anlayan herkes biliyor. Ülkemizi bekleyen daha zor günlerin üstesinden gelebilmek için TBMM’nin iradesini ve ortak aklı kullanmadıkları sürece bu dibe gidiş engellenemez” dedi.

MEB’İN YENİ MÜFREDATINDAN ATATÜRK’ÜN ÇIKARILMASI KASITLI

Millî Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredat tartışmaları sürerken CHP’li heyet ziyaretlerini Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren sendikalardan Eğitim-Sen’e (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) gerçekleştirdi. Bankoğlu konuya ilişkin olarak “Eğitim-Sen Bartın Şubesi’de aralık ayında göreve başlayan İsmet İpçi’yi tebrik ettik ve sendikalarına mücadelelerinde başarılar diledik. Başkan bizlere emek, demokrasi ve laik eğitim mücadelesinde aldığımız görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini söyledi. Yeni müfredattaki değişikliklerin Anayasa’yı bir kez daha hiçe sayarak laiklik çizgisinden bir kez uzaklaştırıldığını, özellikle temel bilim kavramlarının ve ülkemizin kurucu önderi Atatürk’ün kasıtlı olarak çıkarılmasının tehlikelerinden bahsettik. Bunlar kabul edilemez” açıklaması yaptı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN ÖZLÜK HAKLARININ UTANÇ VERİCİ BİR NOKTADA

CHP’lilerin son durağı ise Eğitim-İş Sendikası’na oldu. Bankoğlu atanmayan öğretmenlerin, sözleşmeli öğretmenlerin ve öğretmenlerin özlük haklarının utanç verici olduğu konusunda eleştirilerde bulundu. Bankoğlu “Ulu Önderimizin kıymetli öğretmenlerimiz üzerine söyledikleri çok önemlidir. Öyle ki bugün ve daima geçerliliği olan; “yeni nesil sizlerin eseri olacaktır, cumhurbaşkanı dahi sınıfta öğretmenden sonra gelir, Cumhuriyet öğretenlerden fikri hür vicdanı hür nesiller ister” demiştir. Adeta tam tersini yapma, ana sınıfından başlayarak çocukları dünyanın geldiği ilim ve bilim yolundan kopartma konusunda kendisiyle yarışan AKP, tarikat ve cemaatleri bakanlık koltuğuna oturtmuştur. İlerleyen, ışıl ışıl başarılı bir Türkiye isteyen sendikalar ve başta tüm sivil toplum kuruluşları ile halkımızın bu karanlık zihniyete karşı dimdik durması, en ufak taviz bile vermemesi gereklidir. Eğitimi değersizleştirmek, eğitimciyi değersizleştirmektir. Okulların ve öğretmenlerin durumu, ülkemizin eğitimde dünyadaki sıralaması ortadadır. Bu sistem çökmüştür” dedi.
 

Bakmadan Geçme