• Haberler
  • Bartın
  • Bankoğlu, 'Gençler işsizlikten, hukuksuzluktan bıkmış durumda'

Bankoğlu, 'Gençler işsizlikten, hukuksuzluktan bıkmış durumda'

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yayımladı. 

Milletvekili Bankoğlu açıklamasında, “19 Mayıs Anadolu’nun işgaline karşı Önderimiz Atatürk’ün 1919 yılında Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesidir. Bu mücadele Türkiye Cumhuriyeti’nin yapı taşlarının en önemlilerindendir. Türkiye Cumhuriyeti’nin çimentosu her kökenden, her yaştan binlerce şehidin ve halkın büyük fedakârlıklarıyla oluşmuştur. Bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece aklımıza değil kalbimize kazıdığı “Bütün ümidim gençliktedir” söylemiyle yol haritamız olmuştur. Bütün gençlerin bayramını kutluyorum.” İfadelerine yer verdi. 

“Başta sağlık olmak üzere özellikle bilim alanında yetişmiş beyinleri kaybediyoruz”

Milletvekili Bankoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi, “Okula giden, okulunu bitiren, meslek sahibi olan gençlerin ortak sorunu gelecek kaygısı olmuştur. Bu hükümet bunu kusursuz bir şekilde başarmıştır. Gençler işsizlikten, hukuksuzluktan, adam kayırmacılıktan, yolsuzluklardan ve baskılardan bıkmış durumda. Her zaman olduğu gibi 2023 Genel Seçim öncesinde de verdikleri sözleri tutmadılar, tutmayacaklar. Mülakat yapmadan öğretmen atayacağız diyenler mülakat yapmaya, akrabalarını devlet kurumlarından üniversitelere kadar liyakatsizce atamaya devam ediyorlar. Ülkede ne istihdamda ne eğitimde yer alan 5 milyon genç olduğunu ve bunların 3,5 milyonunun genç kadınlardan oluştuğunu biliyoruz. OECD sıralamasında bu verilerde dünya 2.’siyiz. Bu gençler akademik veya mesleki eğitimden uzak, kişisel gelişimine yatırım yapamayan ve ne yazık ki ailesinden geçinmek zorunda olan insanlar. En verimli dönemlerini bu şekilde geçirmek zorunda kalıyorlar. Bunlar gençlerin umudunu kırıyor ama daha da kötüsü öfkelendiriyor. Niteliksizlerin yönetim kadrolarını ele geçirdiği, pırıl pırıl gençleri Avrupa’ya Amerika’ya kaçırdığımız ve kaptırdığımız çok tehlikeli bir dönemdeyiz. Giderlerse gitsinler kafasının sonucunda başta sağlık olmak üzere özellikle bilim alanında yetişmiş beyinleri kaybediyoruz.

“2 milyona yakın genç okulunu bırakmak zorunda kalmış”

Ülkenin neredeyse tamamını asgari ücrete mahkum etmiş olan, bunu olağan bir gelir seviyesiymiş gibi herkese dayatan ve buna şükredilmesini salık veren, insanca yaşamak için yurtdışına gitmek isteyen özbeöz evlatlarımıza kapıyı gösteren, mültecileri baş üstünde tutan bir Cumhurbaşkanı var. Kabul edilemez. Yaşamak; boğaz tokluğuna razı olmak ve doğalgaz ya da elektrik gibi temel giderlerin faturasını ödeme savaşına dönüşmüş durumda. Son 5 yılda yurt bulamadığı, ev kiralayamadığı, geçim sıkıntısı çektiği için 2 milyona yakın genç okulunu bırakmak zorunda kalmış. Bu utanç tablosunu umursamayan bu hükümeti, bu zihniyeti hangi genç ya da ailesi onaylayabilir ki!

“Gençlerin hayalleri, düşünceleri ve sesleriyle ülkemizi düze çıkaracak”

İşte tüm bu haksızlık ve saçmalıklara son verecek olan gençlerdir. Fikirlerini söyleyebilen, istediği konsere gidebilen, iş bulabilen, evden çıkan, çalışan üreten, protesto edebilen ve en önemlisi bayramlarını kutlayabilen bir gençlik geliyor. Gençlerimizi, siyasete yön vermeleri ve aktif olarak çalışmaları için doğru buldukları bir partide görev almaya davet ediyorum. Gizli kalmış en büyük gücümüz olan gençlerin hayalleri, düşünceleri ve sesleriyle ülkemizi düze çıkaracak, hak ettiği noktalara birlikte taşıyacağız. Nice bayramlara!” 
 

Bakmadan Geçme