Bankoğlu, En çok çalışmamız gereken zaman

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu partisinin Bartın Merkez İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, 'Kişisel hırslarımızı, kırgınlıklarımızı hesap etmenin zamanı değil. Kaybettiğimizi düşünenler dahil, şu an en çok çalışmamız gereken zamandır. En çok çalışmamız gereken zaman, yerel seçimlere gittiğimiz şu andır.' Dedi.

CHP Merkez İlçe Kongresi'ni Bartın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Mevcut Başkan Nazif Çomak’ın aday olmayacağını açıklaması ardından Kadın Kolları Başkanı Fatma Mazhar, önceki kongrede başkanlığı 8 oyla kaybeden Yonca Alemdar ile Hakem Çetin adaylıklarını açıklamıştı.

3 adayın yarıştığı kongreye katılım yüksek oldu. 416 delegeden 332’sinin oy kullandığı kongrede Fatma Mazhar, iki adayın toplamından daha fazla oy alarak CHP’nin yeni Bartın Merkez İlçe Başkanı seçildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ile partililerin katıldığı kongrenin divan başkanlığını İl Başkanı Selim Karakaş yaptı.

“Şu an en çok çalışmamız gereken zaman”

Kongrenin açılışında bir konuşma yapan Milletvekili Aysu Bankoğlu, “Tarihi bir seçimin ardından yapılan bu kongre büyük öneme sahip. Elbette bizi kongrelerimiz çok önemli ama ülkemiz bizim için çok önemli. Bunun için kişisel hırslarımızı, kırgınlıklarımızı hesap etmenin zamanı değil. Kaybettiğimizi düşünenler dahil, şu an en çok çalışmamız gereken zamandır. En çok çalışmamız gereken zaman, yerel seçimlere gittiğimiz şu andır. Kırgınlıklara, küskünlere gerek yok. Her birimiz çok kıymetliyiz ama birlikteyken çok daha güçlüyüz, çok daha güçlü olmaya devam edeceğiz.

15 gün sonra Cumhuriyet Halk Partisi 100 yaşına girecek. Siz 100’üncü yılına girecek partimizin bireylerisiniz. O yüzden hep birlikte, umudu daha da örgütleyerek mücadeleye devam etmek zorundayız. Hayal kırıklığınız motivasyonunuzu düşürmesin. Halkımızın hak ettiğini alması için hep birlikte mücadeleye el ele devam etmek zorundayız. Bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim” demiştir. Bu ülkeyi karanlıktan çıkaracak olan da bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kutsi lider olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” Dedi.

Milletvekili Bankoğlu konuşmasının devamında, “Bizler atamızın 100 yıl önce savaş meydanlarında kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinin mensuplarıyız. Anadolu Müdafai Hukuk Cemiyeti ile Kuvayi Milliyenin işgal orduları karşısındaki azmi taşıyoruz. Aynı azim ve aynı kararlılıkla milletimizin huzur ve refahı için mücadele etmeye devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi sıradan bir parti değildir. Cumhuriyet Halk Partisi dünyanın en köklü ve en eski partilerinden biridir. Bir demokrasi, insan hakları ve sosyal devlet partisidir Cumhuriyet Halk Partisi. Bağımsızlığını ilke edinmiş bir partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Hak, hukuk, adalet diye mücadele eden bir partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisinin neferleri olarak cumhuriyetimizi korumak ve yüceltmek için gece gündüz demeden, çalışmaya, uğraşmaya ve umudu büyütmeye hep birlikte devam edeceğiz” diye konuştu.

Kongre de yapılan seçimlerde delegelerin 178’inin oyunu alan Fatma Mazhar CHP’nin yeni merkez ilçe başkanı oldu.

Adaylardan Hakem Çetin 127, Yonca Alemdar da 27 oy aldı.

Bakmadan Geçme