Bankoğlu'dan açıklama

Bankoğlu'dan açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Halk TV'de Gözde Şeker'in sunduğu Kırmızı Çizgi yayınında, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın mecliste milletvekilliğinin düşürülmesini ve ardından yaşanan tartışmalarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Bu sadece Can Atalay meselesi de değildir

Kendisine yöneltilen Meclis Başkan Vekili Bekir Bozdağ'a Anayasa kitapçığını fırlatması ile ilgili süreci değerlendiren Bankoğlu, "Anayasaya aykırıdır bu karar. Anayasa Mahkemesi kararlarının aslında tartışmaya açık olmadığıdır konumuz. Ama Yargıtay kararına göre Can Atalay'ın, Can'ın milletvekilliğini düşürmeye çalıştı Meclis Başkan Vekilliği koltuğunda oturan kişi.  Aslında ona ihlal ettikleri bir metni iade ettim. Anayasa Mahkemesi'nin kararı açıktır. Anayasa Mahkemesi Can Atalay'ın milletvekilliğinin devam etmesi gerektiğini, seçme ve seçilme hakkının ihlal edildiğine karar vermiştir. Ve bu kararı iki kez vermiştir. Bu sadece Can Atalay meselesi de değildir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradesi gasp edilmiştir ve bir darbe girişimidir.  Anayasa Mahkemesi'nin kararları kesindir. Ama Meclis Başkanvekili olmayan bir hükmü okumuştur." dedi.

Anayasa ihlal edilmiştir

Anayasa'nın ihlal edildiğini savunan Bankoğlu, "Yaşanan ve Türkiye için aslında çok ağır sonuçlara yol açacak olan bu olay Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin meşruiyetini hiçe saymaktır. FETÖ terör örgütünü değerli, kıymetli bu millete belki de faydası olduğunu söyleyen kişi okudu bunu. Üzerine altı dönen milletvekilliği, bir de adalet bakanlığı yapmış bir kişi. Çocuk istismarına, erken evliliklere, rızaları vardı diyen bir kişinin hak, hukuk, adaletten, vicdandan sağduyudan anlaması, bunlara yönelik algısı nedir, zaten anlamak hiç de zor değil. Dolayısıyla biz anayasanın bu ülkenin kurucu metni olduğunu, bunun yok sayılmasının başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere yürütmenin, yargının tamamının, meşruiyetinin yok sayılması olduğunu söylemek zorundayız. Anayasayı, anayasa mahkemesi kararlarını uygulamamak suçtur. Başta meclis başkan vekili olmak üzere bunu destekleyen bütün milletvekilleri suç işlemişlerdir. Bekir Bozdağ sarayın kayyımlığını yapmıştır Yargıtay'ın kararını burada okuyup milletvekilini düşüremezsiniz. Bu biz de ayrı girişimi ve biz bütün darbe girişimlerine karşı elbette ki direneceğiz ve mücadele etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme