Bakan Tunç, Yeni dönem çok daha başarılı olacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Bartın'ın Ulus ilçesinde düzenlenen festival programında yaptığı konuşmada, 'Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı dünyada Türkiye yüzyılı olacak. Bunun önüne kimse duramayacak. Türkiye'nin başarılarıyla milletimiz hep gurur duyacak.' dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç memleketi Bartın’ın Ulus ilçesinde düzenlenen Doğa Festivaline katıldı.

Ulus'un ilçe oluşunun 79'uncu yıldönümünün kutlandığı festival programına katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç burada yaptığı konuşmada hemşehrilerine seslendi.

Yeni dönem çok daha başarılı olacak

Bakan Tunç Türkiye yüzyılında Türkiye'nin elde edeceği başarılarla milletin gurur duyacağını ifade ederek, "İnşallah ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ikinci dönemine başladık. Türkiye yüzyılına başladık. Cumhuriyetimizin yüzyılını geride bıraktık. Şimdi ikinci yüzyıla başladık. İnşallah Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı dünyada Türkiye yüzyılı olacak. Bunun önüne kimse duramayacak. Türkiye'nin başarılarıyla milletimiz hep gurur duyacak. Enerjide bağımsız bir Türkiye. Savunma sanayinde güçlü, bağımsız bir Türkiye. Ekonomide IMF'ye muhtaç olmayan bir Türkiye olarak inşallah yeni dönem çok daha başarılı olacak. Tabii çok sıkıntılı süreçleri geride bıraktık. Bir pandemiyle karşı karşıya kaldı dünya. Türkiye'de etkilendi. İki yıl kapalı kaldık. Üretim durdu. Dolayısıyla bunun bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de ekonomiye etkileri oldu. Ardından bir de 6 Şubat depremleriyle karşı karşıya kaldık. Dünya tarihinin, asrın felaketi değil, dünya tarihinin en büyük depremiyle karşı karşıya Kaldık. 11 vilayetimiz yıkıldı. Elli iki bin canımızı kaybettik. Şimdi o yaraları sarmanın mücadelesini veriyoruz. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Milletimizin başı sağolsun. Rabbim bir daha böyle acı milletimize, ülkemize yaşatmasın inşallah. Şimdi gündemimizde öncelik deprem bölgesini ayağa kaldırmak. Bir an önce yaraları sarmak. Şu anda orada hızlı bir mücadele devam ediyor. İnşallah gecikmeksizin o bölgeyi de ayağa kaldırarak Türkiye'nin özellikle başta ekonomik kalkınma anlamında, fiziki kalkınma anlamında ve demokrasisini daha da güçlendirme, hukuk devletini daha da güçlendirme anlamında çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Çok önemli mesafeler aldık

Bakan Tunç konuşmasının devamında, "Önceliğimiz insan, sizlersiniz. İnsanımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızı korumaya devam edeceğiz. Yaşlılarımızı, engellilerimizi gözetmeye devam edeceğiz. Kadınlarımızı korumaya devam edeceğiz. Güçlü insan olacak ki güçlü aile olsun. Güçlü aile olursa güçlü toplum olur. İşte böyle birlik beraberliğimiz daha da güçlenir. Eğitimden sağlığa, kültürden sosyal politikalara 21 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok önemli mesafeler aldık. Her engeli aşarak önümüze konulan engelleri sizlerin sayesinde aşarak bugünlere geldik. İnşallah yine insanımızı güçlendirecek politikalara devam edeceğiz. İstikrarlı bir şekilde ülkemizi kalkındırmaya, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle, koalisyonların geride kaldığı tek başına iktidarın yoluna devam ettiği, hızlı karar alan, hızlı uygulayan yönetim sistemiyle de istikrar içerisinde ülkemize büyük eserler, dünyanın dev projelerini kazandırmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi terörden arındırarak, terörün her türlüsüyle keskin bir mücadeleden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Huzurlu bir geleceği inşallah çocuklarımız için geleceğimiz için, gençlerimiz için inşa ve hakkaniyetli, dengeli, adaletli, dış politikayla dünyada söz sahibi lider ülke olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Ulus'a ne yapsak azdır

Güçlü Türkiye'den Bartın ve Ulus'un da nasibini alacağının altını çizerek konuşmasını sürdüren Tunç, "Memleketimizi çok seviyoruz. Ulus doğa harikası. Küre Dağları Milli Parkı'nın tam orta yerinde. Yeşiliyle gerçekten insanlar ilk gördüğünde doğa kenti dediği zaman belki görmeyenler inanmıyor ama geldiklerinde gıpta ile bakıyorlar. Doğa kenti ulusumuza önemli eserler kazandırdık. Çok değerli Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Bey'le, meclis üyelerimizle, kaymakamımızla, valimizle el ele verdik. Çok önemli eserler kazandık. Ulus'ta şu anda millet bahçemiz son aşamaya gelmek üzere. Ulus Çayı'nı ıslah ettik. Şimdi Çerçi Çayı da ıslah edilmeye devam ediyor. Ulus’a Toplu Konutlar kazandırdık. Ulus’a hastane kazandırdık, fakülte kazandırdık. Üniversite, yüksekokul kazandırdık. Ulus’a yine doğa park otelini kazandırdık. Ve ayrıca orada turizmin hizmetine aquapark, diğer rekreasyon alanları, stadyum, spor tesisleri, altyapısı, üstyapısı, Küre Dağları Milli Parkı'yla ilgili eserler kazandırdık. Alpu köyünde işte zipline ve Ulukaya ziyaretçi merkezi. Ağa köyündeki tahnit müzesi. Ulus'a ne yapsak azdır. Saymakla bitiremeyiz ama daha fazlasına layık. Ulus'ta doğa turizmini geliştirmeye yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz inşallah. Bu güzel etkinlikten, bu güzel doğa festivalinden dolayı başta belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu güzel eserlerin kazandırılmasındaki emeklerinden dolayı, meclis üyeleriyle beraber çok çok teşekkür ediyoruz. Kaymakamımız, ilçe yöneticilerimiz büyük destek veriyorlar. Bartın'da Sayın Valimiz, bayrağı devrettiğimiz Milletvekilimiz Yusuf Bey Milletvekilimiz olarak, Ulus’u ihmal etmeyecek inşallah. Hep beraber biz de ona destek vereceğiz. Burası ilçe, diğer ilçelerimizin, beldelerimizin belediye başkanları var. Yine Bartın Belediye Başkanımız var. İl belediye başkanımız. Ulus ilçemizi, doğa turizminde bir marka yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. Her geldiğimizde yeni yeni eserler görmeniz için gece gündüz çalışacağız. Ben tekrar bu güzel organizasyondan dolayı emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Yollarda trafiğe dikkat edelim

Bakan Tunç gurbetçilere trafik konusunda da uyarılarda bulunarak, “Şimdi dönüş yoluna gittiğinizde tabii yaz bittiğinde tekrar işinize gücünüze döneceksiniz izniniz bittiğinde. Yollarda trafiğe dikkat edelim. Kurallara dikkat edelim. Önemli olan sağlıcakla gitmek, acele etmeye gerek yok. Onun için üzüntü verici bir hadiseyle inşallah karşılaşmadan tekrar yuvalarımıza geri dönmüş olalım ki bir dahaki festivalde yine bu coşkuyu yaşayabilelim. Büyük şehirlerde de çocuklarımıza sahip çıkalım. Gençlerimize sahip çıkalım. Onları okutalım. En güzel mesleklerin sahibi olsunlar. Onlara biz bayrağı devredelim. Onlar yine Bartın'ımıza, Ulus’umuza, memleketimize, ülkemize, bayrağımıza, vatanımıza hizmet etsinler Bu duygu ve düşüncelerle tekrar hepinizi sevgiyle, saygı selamlıyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.“ dedi.

Bakmadan Geçme