Bakan Tunç bayramlaşma programına katıldı

Bakan Tunç bayramlaşma programına katıldı

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Bartın AK Parti İl Başkanlığında gerçekleşen bayramlaşma programına katıldı.

 

Bakan Tunç, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Genel Meclis Başkanı Turhan Kalaycı, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda partilinin katıldığı programa katılan vatandaşlarla da bayramlaşarak parti binasında açıklamalarda bulundu.

 

 

Bakan Tunç konuşmasında, Kurban Bayramımız yardımlaşmanın doruğa çıktığı günler, fakir fukaranın gözetildiği, müstesna günler. Ve bugünlerde inşallah birlik beraberliğimizi daha da kuvvetlendirerek bayramı idrak edeceğiz. Kurban Bayramı'nın ülkemiz için, aziz milletimiz için, tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Tabii bayramda çalışmak zorunda olan vatandaşlarımız var. Başta sağlık personelleri var. Güvenlik güçlerimiz var. Sınır boylarında nöbet tutan askerlerimiz var. Hem kamuda hem özel sektörde çalışmak zorunda olan kardeşlerimiz, vatandaşlarımız var. Onlara da hem kolaylıklar diliyorum hem de bayramlarını tebrik ediyorum. Başta şehit ailelerimiz, gazilerimiz, kahraman gazilerimiz olmak üzere aziz milletimizin bayramı ve sizlerin bayramı mübarek olsun.” Dedi.

Dünyanın gözü önünde bir katliam gerçekleşiyor

Gazze’de yaşananlardan dolayı buruk bir bayram geçirdiklerinin de altını çizen Bakan Tunç, “Tabii buruk bir bayram geçiriyoruz. İl Başkanımızın da Milletvekilimizin de ifade ettiği gibi 9 aydan bu yana Filistin'de, Gazze'de bir insanlık suçu işleniyor. Dünyanın gözü önünde bir katliam gerçekleşiyor. Çocuk katliamı, kadın katliamı gerçekleşiyor. Ve maalesef 9 aydan bu yana da ateşkes sağlanamadı. Akan kan durdurulamadı. Okullar, hastaneler, mülteci kampları bombalandı. Kilise cami ayrımı yapmadan ibadethaneler bombalandı. insanlığın tüm değerleri maalesef Filistin'de, Gazze'de ayaklar altına alındı. İsrailli saldırganlar bir türlü durdurulamadı. Bir asırdan bu yana zaten Filistin topraklarını sürekli işgal ede ede bugünlere kadar gelindi. Maalesef Birleşmiş Milletler'in ve uluslararası kuruluşların aldığı hiçbir karara İsrail devleti uymadı. Bir devlet gibi hareket etmiyor. Adeta bir örgüt gibi hareket ediyor. 9 aydan bu yana da 16 binden fazla çocuğu katlettiler. 10 binden fazla kadını öldürdüler, şehit ettiler. Ve masum insanları soykırıma tabi tuttular. Ve dünyanın gözü önünde bu soykırım maalesef gerçekleşmeye devam ediyor. Uluslararası kuruluşlar maalesef bu akan kanı durdurmakta, oradaki işlenen insanlık suçunu engelleme noktasında yetersiz kalıyor.” Şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme