Bakan Tunç Bartın'da açıklamalarda bulundu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Bartın'da bayram namazı sonrası açıkalamalarda bulundu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Kurban Bayramını geçirmek üzere baba ocağı Bartın’a geldi.

Kurban Bayramı namazını Şadırvan Camiinde kılan Bakan Tunç daha sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

Cami çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, bayramda görev başında olan sağlık personeli, askerler, güvenlik güçleri, kamu personeli ve özel sektörde çalışanlara kolaylıklar dilerken şehit ailelerinin, gazilerin ve tüm vatandaşların bayramını kutladı.

Kurban Bayramı'nın barışa ve huzura vesile olmasını dileyen Bakan Tunç, Gazze ve Filistin'de yaşananlardan dolayı buruk bir bayram geçirdiklerini ifade etti

Çocuk, kadın katilleri maalesef durdurulamadı

Bakan Tunç açıklamasında, “37 binden fazla Filistinli şehit edildi. İsrailli saldırganlar maalesef 16 binden fazla çocuğu katlettiler. 10 binden fazla kadın katledildi. Maalesef bunlar dünyanın gözü önünde gerçekleştirildi. Çocuk, kadın katilleri maalesef durdurulamadı. Mülteci kampları, ibadethaneler, cami ve kilise ayrımı yapılmadan bombalandı. Hastaneler bombalandı ve dünyanın gözü önünde soykırım işlenmeye devam ediliyor." Dedi.

Türkiye mücadelesini sürdürecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her platformda Gazze ve Filistin'de akan kanın durdudulması noktasında çağrılar yaptığını da dile getiren Bakan Tunç, “Sayın Cumhurbaşkanımız her platformda bunu ifade ediyor. Dünya 5'ten büyük derken, uluslararası sistemin uluslararası kuruluşların insanlığın sorunlarına çare olması gerektiğini, eğer çare olamıyorsa burada bir problem olduğunu ve uluslararası sistemin bir revizyona tabi tutulmasını başta Birleşmiş Milletler kürsüsü olmak üzere her platformda söylüyor. G7 Zirvesi'nde, İtalya'da liderlerle yaptığı görüşmelerde de hep Gazze'yi ve Filistin'deki akan kanın durdudulması noktasında liderlerle görüşmesini sürdürdü. Türkiye oradaki akan kanın durdurulması noktasındaki mücadelesini en güçlü şekilde sürdürecek.” İfadelerinde bulundu.

Temennimiz akan kanın durması

Bakan Tunç açıklamalarının son bölümünde ise, “Bugün insan hakları diye bas bas bağıran, çocuk ve kadın hakları diyen uluslararası kuruluşların maalesef Filistin ve Gazze söz konusu olduğunda nasıl bir çifte standart içerisinde olduklarını hep beraber üzülerek görüyoruz. Türkiye olarak insan haklarını, hakkaniyeti, adaleti savunmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bunu güçlü bir şekilde devam ettirmenin gayreti içerisinde olacağız. Temennimiz bir an önce orada akan kanın durması, çocuk katillerinin bir an önce yargı huzurunda hesap vermesi ve cezalandırılması. Eninde sonunda bu gerçekleşecek. Bu bayram İslam aleminin, müslümanların sıkıntı çektiği, hüzün duyduğu son bayram olsun. Bütün temennimiz bu. Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yanında, onların destekçisi olmaya devam edeceğiz." Şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Tunç Bayramın 2. Gününde AK Parti İl Binasında gerçekleşecek bayramlaşma programına katılacak ve burada parti mensuplarının yanısıra vatandaşlarla bayramlaşacak.

Bakan Tunç Bartın'da açıklamalarda bulundu
Bakan Tunç Bartın'da açıklamalarda bulundu
Bakan Tunç Bartın'da açıklamalarda bulundu
Bakan Tunç Bartın'da açıklamalarda bulundu
Bakan Tunç Bartın'da açıklamalarda bulundu
Bakan Tunç Bartın'da açıklamalarda bulundu

Bakmadan Geçme