Atınç Günal projelerini anlattı

Ercan Aydın ile Er Meydanı Programına konuk olan İYİ Parti Bartın Belediye Başkan adayı Atınç Günal, seçim çalışmalarını ve projelerini anlattı. 

İYİ Parti Bartın Belediye Başkan adayı Atınç Günal Bartın Televizyonu Facebook Sayfasında yayınlanan Ercan Aydın ile Er Meydanı Programına konuk oldu. Aydın’ın sorularını yanıtlayan Günal, 31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala gerçekleştirdiği seçim çalışmalarını anlattı. 

Fırsat eşitliğinin yaratıldığı ve adil bir belediyecilik anlayışını çok önemsediğini ifade eden Günal; “Ben ilk adaylık sürecinin başındayken çoğu arkadaşımız beni tanımıyordu. Bu nedenden dolayı ilk başta bir tabii yabancılık çektik. Fakat ben bunu şu şekilde aştım, ne kadar fazla yayına çıkarsam ne kadar fazla kendim insanlara tek tek dokunursam, neler yapmak istediğimi tek tek anlatırsam bunun değişeceğini düşündüm.  Şuanda ben şunu görebiliyorum gittiğim herkes gencinden yaşlısına, memurundan emeklisine herkes iyi ki siyasete girdin diyorlar. Önemsediği en önemli şeylerden bir tanesi adalet. Adalet olmazsa hiçbir şey olmuyor. Bunun haricinde fırsat eşitliği çok önemli. Çünkü Bartın'da eğer bütün herkes aynı hizmeti alamazsa ben bundan çok üzülüyorum. Bundan dolayı da ben bu göreve talip oldum. Halkımızın şuanda bize olan ilgisi de daha çok motive ediyor. İnşallah şu son 9 günü de güzel geçirip mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum.” Dedi.  

“Kent Konseyi kesinlikle kurulacak”

Başkan adayı Günal, Aydın’ın projelerini sorması üzerine şunları söyledi; “Bartın’da ekonomik bir sıkıntı var herkesin yaşadığı esnaflık yapanından tutun memuruna, emeklisine üniversitede okuyanına kadar herkes çok büyük problemler yaşıyor. Bundan dolayı artık insanlar geçim sıkıntısını çok yoğun yaşamakta ve direkt bundan bahsediyorlar. Bunun haricinde trafik sıkıntımız var, otopark sıkıntımız var, doğru yatırımların doğru yerlere yapılmama sıkıntımız var. Bazı şeylerin sürekli tekrar etme haricinde yeni bir yatırım yapılmama sıkıntımız var. Yapılan yatırımların yanlış yapılmasının sıkıntısı var. Trafik problemlerimizin nedenlerinden bir tanesi olan otoparkı çözdüğümüzde Bartın'da hiçbir problemi kalmamış olacaktır. Ben gerek trafik problemi gerek diğer problemler aklınıza ne geliyorsa bunun altyapısından, ırmağından, yatırımlardan, yapılacak sosyal tesislerden ne geliyorsa aklınıza bunlarla ilgili kesinlikle şöyle söyleyeyim; Kent Konseyi kesinlikle kurulacak. Bakın bundan önce söylenmiş yapılmamış. Ben ilk defa söz veriyorum ilk defa bu konuda.  

“Trafik problemleri için uzmanları getireceğiz”

Trafik problemi Türkiye'nin neredeyse hemen hemen her şehrinde var. Bu problemleri bu konunun uzmanları bir şekilde gidiş yönlerini değiştiriyorlar bir yerden çıkışı kapatıp başka bir yerden veriyorlar yeni Tali Yollar tespit ediyorlar yani bir köprü bağlantısı yapıyorlar bir şekilde bu trafiğin rahatlaması için çok güzel projeleri olan uzmanlığı bu konu olan çok kişi var. Onun için benim ben şunu söylüyorum, ben hangi konu olursa olsun bu işin uzmanlarını da getireceğim.

Yapılacak projeleri halk seçecek

Nüfus cüzdanınız ve ikametgâh belgenizle birlikte belediyeye geliyorsunuz. Belediyeden telefonunuza bir uygulama yüklüyoruz. Bartın Belediyesi ait bir uygulama kullanıcı adı ve şifre veriyoruz size. Daha sonra Bartın'a yapılacak olan bütün yatırımlarda örnek veriyorum bir yapı yapılacak Türkiye'deki bütün mimarlara bunu bildirip proje yarışması yaparak orayla ilgili istenilen bilgileri verip oradaki en güzel projeyi oluşturup ona da asgari tutarla ücretini ödemek en mantıklısı geliyor. Mesela biz o internet sitesine koyacağız örnek veriyorum 10 tane çeşit görsel var, halkımız her önemli konuda oy kullanacak. Bunun sonunda en çok hangi proje halkımız tarafından isteniyorsa o uygulanacak.

“İnkumu’da kış turizmi gelişecek”

İnkumu’da bir yer tespit ettim burada Aquapark olacak, katlı otoparkları olacak ve İnkuma Ring servisi çevrilecek. Bir alan oluşturacağız insanlar artık İnkuma araba götürmeyecek oraya otoparka arabasını çekecek. O servise binip İnkuma gidecek ve gelecek. Bu da bizim tarafımızdan yapılacak ücretsiz olacak. Kongre Merkezi düşünüyorum. Sadece Bartın'a hitap edecek şekilde değil Orta Anadolu, İç Anadolu'daki bütün o bankalar ve benzeri büyük firmaların, fabrikaların yıllık toplantıları oluyor buralarda bu kamplarını Kongre Merkezine çekeriz.

“Tarımda öncü olacağız”

Biliyorsunuz ülkemizin en büyük problemlerinden bir tanesi tarım ve hayvancılığa olan ilginin azalması. Bunun neden de maliyetlerin artması artı olarak da tarım arazilerine kişilerin yatırım yapmak istememesi. Büyüklüğünden dolayı traktör alamıyor. Bartın'daki tarım arazilerinin sahiplerinin hepsini Bartın'a davet edeceğiz. Belediyeye davet edeceğiz. Bu kişilere kuracağımız kooperatif yönetimi de bizde olacak. Kuracağımız kooperatife dâhil olmalarını isteyeceğiz. 5 dönüm x kişisinin, 10 dönüm yanındakinin, 20 dönüm yanındakinin bizim belediye olarak tarım yapabileceğimiz örnek veriyorum 500 dönüm, 1000 dönüm arazi çıkacak. Burada biz traktörü biz alacağız, yakıtını biz vereceğiz, tohumu tarım müdürlüğümüzün önerdiği bu bölgede en verimli olabilecek tohumu onlardan öğrenip birlikte çalışabiliriz. Çiftçiyi de biz vereceğiz, istihdam sağlamış olacağız ve biz bunu yaparken tarım arazisinin sahibi isterse kendisi de istihdama dahil olabilir. Ekstradan bir ekmek parası kazanabilir. Orada bir kazanç sağlayabilir. Bu ürünün hasatı toplandıktan sonra biz bunları piyasa fiyatların da alacağız. Herkesin arsa payı oranıyla bütün o Kooperatifi katılımcıları dağıtacağız. Burada şu an ne olmuş oldu, ülkemizde, Bartın’da tarımda öncü olmuş olduk. 

“AVM’nin yapılmaması kabul edilebilir bir şey değil”

AVM olmazsa olmaz Bunu ben yapmazsam başka biri yapar. Yapılmamasının düşünmek kabul edilebilir bir şey değil.  Bırakın illeri ilçelerde bile AVM dolu hiçbir esnaf burada AVM açıldı diye sıkıntı yaşamamış. Neden Bartın'da yaşayalım? Ben diyorum ki burada bu sıkıntıyı yaşayacağını düşünen esnaflarımız veya Bartın'ın işte yerli halkından bazı kişiler, gitsinler oradan bir hak sahibi olsunlar. Birkaç işletme alırlar onu kiraya verirler. 

“Şehrin yoğun yerlerine Ücretsiz WİFİ”

Ücretsiz WİFİ alanlarımız olacak. Biliyorsunuz bizim için sosyal medya artık çok önemli. Haberleşme çok önemli. Bir anda bir yere mail atmanız gerekiyor. Artık bunun için de ya İnsanlar cebini düşünmek zorunda değil. İnsanların yoğun olduğu bölgelerde internet firmaları ile yapacağımız bir anlaşma sonucu ücretsiz WİFİ alanlarımız olacak. Burada halkımız bunu ücretsiz kullanabilecek.  

“Her mahalleye Sosyal Tesis”

Sosyal tesisler yapacağız her mahalleye. Bu sosyal tesislerde Etüt ve Teknoloji Merkezi olacak. Eğitimci olacak özellikle bunları atanamayan öğretmenlerden seçmeyi düşünüyoruz ki en azından onlara da bir katkımız olsun. Mahallede 7'den 70'e yani eğitimle ilgili kullanmak isteyen herkes oraya gidecek o alanı o bilgisayarı, o tableti kullanacak veya orada çalışabilecek. Bir şeye takıldığı zaman o eğitimci arkadaşımıza soracak. Orada bir bölümümüz daha olacak yaşlıların Bakım Merkezi olacak. Ekonomik durumlarından bağımsız bazı yaşlılarımız var. Yalnız yaşıyorlar, çarşıya gelmek çok zor oluyor onlar için getirenleri de olmuyor. En azından Mahallesinde gidip orada en ufak bir sosyal ihtiyacını giderebilecek.

“KYK borçları belediyemiz tarafından ödenecek”

KYK borcu olan öğrencilerimiz var. Bunları da belediyemiz yapacağı sosyal sorumluluk projelerinde görev almaları durumunda onların KYK borçları belediyemiz tarafından ödenecek. Belediye restoranı açmayı düşünüyoruz. Bunda da öğrencilerimiz yine çok uygun yararlanabilecek bundan halkımız da yararlanacak.

“Bartın’ı inşa etmek için ben bir adım attım”

Bartın'ın sorunlarının konuşulmadığı büyüdüğü geliştiği insanlarının güçlü olduğu ve mutlu olduğu bir şehir olmaya çok ihtiyacı var. Bartın'ın dünyada konuşulan ve dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olacağını düşünüyorum. Çünkü çok güzel bir ırmağımız var. Nasıl ki yapması ekonomik olarak bütçe gerektiriyor işte yaptıktan sonra da onun artık yıkılması zor olur. Artık dünyamım her yerinden insanlar buraya gelip bir Safranbolu'ya gitmeyecek Yani buraya insanlar turist olarak geldiği sürece buranın ekonomisi canlanacak ve böyle bir Bartın’ı inşa etmek için de ben bir adım attım. Tabii bunu kendim değil hep birlikte yani bunda sizin de desteğiniz olur. Herkesin desteği olur. Bunun için davetlerde bulunacağız inşallah. Ortak akılla ve yine söylüyorum o bizim geliştirdiğimiz sistemle demokrasi işlediği, halkımızın çoğunluğunun istediği bütün her şeyi yapmak için çok istekliyim. Halkımızda da bunun karşılığını çok iyi görüyorum. 31 Mart akşamı bütün halkımızdan gencinden yaşlısına bütün halkımızdan destek istiyorum. Bartınlı olarak ben bir adım attım onlar bizi içeriye doğru itiversinler ve hep beraber Bartın’ı yönetelim. Ben bu projeleri eğer ki yapamazsam ben 5 sene sonra çıkmam demiyorum, zaten ben sizin karşınıza çıkamam. Öyle bir karakter yapım var. Onun için ben burada herkesten destek istiyorum ve inşallah sizlerin desteğiyle göreve gelip hepimiz birlikte Bartın’ı geliştirmek için her şeyi de en güzel şekilde yapacağımıza inanıyorum.” 

Bakmadan Geçme