Ateşin şakası yok

Tarla ve bahçelerde yapılan temizlik çalışmaları sırasında yakılan ateşler tehlike oluşturuyor. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması büyük önem taşıyor.

Tarla ve bahçelerde yapılan temizlik çalışmaları sırasında yakılan ateşler tehlike oluşturuyor. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması büyük önem taşıyor.


 

Geçtiğimiz yıl yurdun birçok noktasında hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber vatandaşların temizlik yaptığı arazilerde otlarını bertaraf etmek için yaktığı ateşler orman yangınlarına dönüştü.


 

2024 yılında Bartın'ın Ulus ilçesinde de benzer bir olay yaşanırken Ballıkcak köyünde ot bertarafı sırasında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi ile ormana ve evlere sıçramadan söndürüldü.


 

Öte yandan küçük çaplı çok sayıda ot yangınına da ekipler tarafından müdahale edildi.


 

Bartın’da havaların ısınmasıyla beraber yeniden otluk alanlarda yangınlar yaşanmaya başlandı.


 

Dün Bartın kent merkezi Aladağ caddesinde ve Çaybükü köyünün Davutlar mahallesinde çıkan yangınlar itfaiye ekiplerinin hızlı müdahaleleri ile felakete dönüşmeden söndürüldü.


 

Bartın Valiliğince vatandaşlar geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklama ile uyarıldı.


 

Uyarı ile birlikte havaların ısınmasıyla artan orman yangını riskine karşı vatandaşlar dikkatli olmaya çağrıldı.


 

Yapılan uyarıda, bağ, bahçe ve tarla temizliği sırasında atıkların ateşe verilmemesi ve özellikle ormanlık alanlara yakın bölgelerde dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.


 

Ayrıca, meteorolojik uyarıların takip edilmesinin önemine dikkat çekilerek, yangınların önlenmesi için tüm vatandaşların duyarlı ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Bakmadan Geçme