Ankara'nın denizi olduk ama

Denizimiz var, kumumuz var, yeşilimiz var, güneşimiz var ama otoparkımız yok

Geçtiğimiz haftalarda Meteoroloji Genel Müdürlüğü ölçümlerine göre deniz suyu sıcaklığında Bartın sahilleri Türkiye’nin en düşük dereceye sahip noktaları arasında yer almıştı.
 

Bartın genelindeki sıcak havaya karşın deniz içindeki akıntılar nedeniyle soğuyan deniz suyu sıcaklığı bugün öğle saatlerinde gerçekleşen son ölçümlerde 25 derece olarak kayıtlara geçti.
 

Sahiller yine dolup taşıyor

Bartın’da sıcak havadan bunalan vatandaşların durağı sahiller oluyor.

Amasra, İnkumu, Güzelcehisar, Bozköy, Çakraz, Hatipler, Mugada, Büyükkızılkum plajları hem Bartın’dan hem de çevre şehirlerden gelen tatilcilerin akınına uğruyor.

Ankara’nın denizi Bartın oluyor

Geçtiğimiz yıllarda ‘Ankara’nın Denizi Bartın’ sloganıyla gerçekleşen tanıtımlar gerçeğe dönüşüyor.

Ankara’da yaşayan ve hafta sonu tatillerini denize girerek geçirmek isteyen binlerce kişinin ilk tercihi Bartın sahilleri oluyor.

Otopark konusu çözülemedi

Bartın sahillerinde her yaz mevsimi baş gösteren otopark sıkıntısı çözümsüz kalmaya devam ediyor.

Kent içinden ve çevre illerden başta İnkumu ve Güzelcehisar gibi bölgelere gitmek isteyen tatilciler otopark sıkıntısıyla karşı karşıya kalıyor.

Bu merkezlerde araç park edecek yer kalmayınca kolluk kuvvetlerince yapılan uygulamalarla Bartın Boğaz yolunda trafik kesilerek vatandaşlar başka sahillere yönlendirilerek geri döndürülüyor.

Bartın turizmine ket vuran otopark sorunuyla ilgili ciddi bir çalışma yapılmaması ise tepkileri beraberinde getiriyor.
 

Bakmadan Geçme