Ulus'un Kurtuluş Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı

Ulus ve Köylerine Hizmet Derneği tarafından hazırlanan kapsamlı eser, Ulus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne takdim edildi.

Ulus ve Köylerine Hizmet Derneği'nin uzun soluklu çalışması sonucu hazırlanan 'Milli Mücadele Günlerinde Ulus' adlı eser, Ulus İlçe Milli Eğitim Müdürü Levent Ok'a takdim edildi. Nisan 2025'te basımı tamamlanan ve Eylül ayına kadar içerik çalışmaları sürdürülen kitap, bölgenin Kurtuluş Savaşı yıllarındaki rolünü belgeleyen önemli bir kaynak niteliği taşıyor.

Dernek Yönetim Kurulu adına gerçekleştirilen ziyarette, Ulus ilçesinin Milli Mücadele dönemindeki faaliyetleri ayrıntılarıyla ele alındı. Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin kuruluş süreci, cepheye yapılan er ve erbaş sevkiyatları, halk tarafından toplanan yardımların Safranbolu 69. Alay'a ulaştırılması, köy köy listelenmiş 834 şehidin isimleri ile Hilal-i Ahmer Cemiyeti'ne katkı sunan kadın şehitlere dair bilgiler Milli Eğitim Müdürü Levent Ok ile paylaşıldı.

Eserin yalnızca yerel bir çalışma olmanın ötesinde, akademik ve kültürel bir kaynak olarak değerlendirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda kitap; Ankara, İstanbul ve İzmir'deki yazma eser kütüphaneleri başta olmak üzere, Ankara Milli Kütüphane'ye, Bartın, Zonguldak ve Karabük il kütüphanelerine ve bölgedeki üniversite kütüphanelerine ulaştırılacak.

Ulus İlçe Milli Eğitim Müdürü Levent Ok, yapılan çalışmanın özellikle genç nesillerin tarih bilincine katkı sağlayacağını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Ulus ve Köylerine Hizmet Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Satı Lütfi Okçu ise gösterilen ilgi ve destekten dolayı memnuniyetini dile getirerek, benzer kültürel çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme