Serası Umuda Dönüştü!
9 Tonluk Bereket: Songül Aydın'ın Serası Umuda Dönüştü
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sosyal medyada paylaşılan 'Bereket Hikyeleri' videosu, kırsalda üretimin ve kadın emeğinin gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Bakanlığın destekleriyle kurulan sera sayesinde üretime başlayan Songül Aydın, başlangıçta 'Olur mu acaba?' diyerek çıktığı bu yolda önemli bir başarıya imza attı. Serasında yetiştirdiği salatalıktan yaklaşık 9 ton ürün elde eden üretici, sağladığı gelirle aile bütçesine ciddi katkı sundu.
Kadın Emeği Güçleniyor
Hayata geçirilen destek programlarıyla kırsalda kadın üreticilerin daha aktif rol alması hedeflenirken, Songül Aydın'ın hikyesi bu çalışmaların somut bir örneği oldu. Üretim kapasitesinin artmasıyla birlikte hem ekonomik kazanç sağlandı hem de üreticinin özgüveni yükseldi.
Üretime Destek Sürecek
Bakanlık, üretimi çeşitlendiren ve kırsalda kadın emeğini güçlendiren projelerle üreticilerin yanında olmaya devam edeceğini vurguladı. 'Bereket Hikyeleri' kapsamında paylaşılan bu örnek, tarımsal desteklerin sahadaki yansımasını ortaya koydu.
Üreten kadınların başarı hikyeleri, kırsalda kalkınmanın en güçlü adımlarından biri olmaya devam ediyor.