Okullarda Kıyafet Krizi

Bartın'da yeni eğitim-öğretim yılı başlar başlamaz bazı okullarda kıyafet tartışmaları patlak verdi.

Öğrenciler ilk hafta mevcut formalarıyla derse başlarken, son anda yapılan toplantılarda ani kıyafet değişiklikleri duyuruldu. Bu durum hem veliler hem de öğrenciler için ek masraf anlamına geldi.

Veliler, 'Kıyafetleri daha yeni aldık, yıkadık, ütüledik. İlk haftada değişiklik yapılması hem planlarımızı bozuyor hem de cebimizi zorluyor' sözleriyle tepkilerini dile getirdi. Örneğin bazı okullarda beyaz tişört zorunluluğunun kısa sürede siyah tişörte çevrilmesi ve armaların ayrıca okuldan belli bağış ile satın alınacağı yönündeki iddialar eleştirilerin odağı oldu.

Okul aile birliklerinin bu süreçte devre dışı bırakıldığı iddiası da veliler arasında rahatsızlık yaratıyor.

Kıyafet satan esnaflar da sık sık değişen talepler nedeniyle stok planlaması yapamadıklarını belirtiyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in geçtiğimiz günlerde yaptığı 'Okul kıyafetleri 4 yılda bir değişebilir. Öğrenciler uygun fiyatlı ve her yerde bulunabilecek mevcut kıyafetlerle devam edebilirler' açıklamasına rağmen, Bartın'da bazı okullarda alınan farklı kararlar velilerin kafasını karıştırmış durumda.

Veliler, her yıl tekrarlanan bu uygulamaların hem öğrenciyi hem de aileleri mağdur ettiğini belirterek daha net ve kalıcı bir düzenleme talep ediyor.

Ayrıca değişiklik kararlarının normalde yalnızca 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflar için geçerli olabileceği ifade edilirken, bazı okullarda bu zorunluluğun tüm sınıflara dayatıldığı iddia edildi. Veliler, 'Bizim geçen yıl aldığımız kıyafetler duruyor. Neden yeniden masraf yapmak zorundayız?' diyerek tepkilerini dile getirdi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme