LGS Öncesi Önemli Karar: Nüfus Müdürlükleri Açık Olacak

Kimliğini kaybeden öğrenciler için cumartesi mesaisi

2026 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde öğrencilerin kimlik ve belge işlemlerinde mağduriyet yaşamaması için Bartın'daki nüfus müdürlükleri hafta sonu hizmet verecek.

Sınav merkezi bulunan il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin, 13 Haziran 2026 Cumartesi günü 07.30 ile 12.30 saatleri arasında açık olacağı bildirildi. İşlemler randevu şartı aranmaksızın gerçekleştirilecek.

Özellikle sınav öncesinde T.C. Kimlik Kartını kaybeden veya kimlik belgesinde sorun yaşayan adayların işlemlerini hızlı şekilde tamamlayabilmeleri amacıyla alınan uygulama kapsamında, öğrencilerin nüfus müdürlüklerine başvuru sırasında sınava giriş belgelerini ibraz etmeleri gerekecek.

Yetkililer, LGS'ye katılacak öğrencilerin sınav öncesinde kimlik belgelerini kontrol etmelerini ve herhangi bir eksiklik ya da kayıp durumunda nüfus müdürlüklerine başvurmalarını tavsiye etti.

Uygulamanın, sınav günü yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmesi ve öğrencilerin sınava sorunsuz şekilde katılabilmesi amacıyla hayata geçirildiği belirtildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme