'Çaycuma için hep birlikte yürümeye devam edeceğiz'

8. Çaycumalılar Buluşuyor etkinlikleri kapsamında Önceki Dönem Devlet Bakanlarından Hasan Gemici'nin yönettiği 'Çaycumalılık ruhu ve dayanışmasını yükseltmek' başlıklı forum yapıldı.

8. Çaycumalılar Buluşuyor etkinlikleri kapsamında Önceki Dönem Devlet Bakanlarından Hasan Gemici'nin yönettiği 'Çaycumalılık ruhu ve dayanışmasını yükseltmek' başlıklı forum yapıldı.

Çaycuma Kültür Sanat Merkezi'nde yapılan forum, Esra Arıkboğa ve Ebrar Açıkgöz'ün verdiği mini konserin ardından yapılan açılış konuşmaları ile başladı.
Çiloğlu: Bu dayanışma Türkiye'ye örnek olsun
İlk konuşmacı olarak kürsüye çıkan Çaycuma ve Çevre Köylerini Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Çaycuma'nın müthiş bir birlik, beraberlik görüntüsü sergilediğini söyleyerek bu dayanışmanın Zonguldak ve tüm ülkeye örnek olmasını diledi.
Kantarcı: 'Çaycuma artık kendini çok duyuran bir kent oldu'
İkinci olarak kürsüye çıkan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, katılan herkese teşekkür ederek göreve başladığında düşündükleri buluşmanın sekizincisini yapmanın mutluluğu için de olduğunu söyledi. Kantarcı, 'Özellikle bu sefer, çok başarılı, çalışkan bir Kaymakama sahip olarak bu etkinlikleri hazırladık. Kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Çaycuma artık kendini çok duyuran bir kent oldu. İklim dostu bir kent olarak, yayalara, yaşlılara, engellilere saygı duyan bir kent olarak, sporun her çeşidinin yapıldığı bir yer olarak, büyükşehirlerde yaşayan insanların, buranın sakinliği ve güçlü altyapısı nedeniyle 'Ah biz de böyle koşullarda yaşayabilsek' dediği bir yer olarak günden güne daha ilerilere gidiyor. Ben de buna vesile olmuş bir belediye başkanı olarak çok mutlu oluyorum.' dedi.
Kaya: 'Buluşmaların kalıcı işbirliklerine vesile olmasını temenni ediyorum'
Daha sonra kürsüye gelen Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya memleket sevgisinin insanın yüreğindeki en derin sevgilerin biri olduğunu da söylediği konuşmasında, 'Sizlerin tecrübe ve birikimlerinin Çaycuma'nın geleceğine yön vereceğine inanıyor ve buluşmaların kalıcı işbirliklerine vesile olmasını temenni ediyorum. Çaycuma'mıza son yıllarda hep birlikte yeni yatırımlar, sosyal projeler, gençlerimize yönelik eğitim ve spor imknlarıyla ilçemizi daha yaşanabilir, daha üretken bir yer bir hele getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu yolda en büyük gücümüz siz değerli Çaycumalıların desteği ve memleket sevdasıdır. Hep birlikte Çaycuma için birlikte yürümeye devam edeceğiz.' dedi.
Çok sayıda katılımcı söz aldı
Moderatör Hasan Gemici ülkede bir başka örneği olmayan bu buluşmaları son derece önemsediğini belirterek herkesin Çaycuma sevgisi ve hemşehri dayanışması üzerine görüşlerini açıklamasını istedi. Forumda, ZONDEF Başkanı Ziya Öncan, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç, Emekli Çaycuma Yem Müdürü Emin Kumkumoğlu, 23,24. Dönem Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Emekli Maliyeci Selami Namal, Gemlik Belediye Başkan Vekilleri Durmuş Uslu ve Emre Can Ulukaya, Prof. Dr. Recep Bozdoğan, Prof. Dr. Cem Aygün, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, CHP Çaycuma kadın Kolları Başkanı Çiler Girgin Başoğlu, Çaycuma Çocuk Belediyesi eski Başkanı Nisanur Dinçer ve yeni başkanı Başak Sarı, Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Berran Aydan, ipek koza üreticisi Zekai Arabacı, Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Ankara Zonguldaklılar Derneği Başkanı Nuri Özbek, Çaycuma önceki Belediye Başkanı Osman Metin Yurtbay, Kayıkçılar Mahallesi Muhtarı Mehmet Durguncu, Yazar Şirin Parlak Kerçin, Gıda Mühendisi Tuğrul Dereli, Doktor Kemal Yurtbay, Emekli Öğretmen Günseli Türkyılmaz, Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Müdürü Deniz Gül, Çaycuma Belediye Meclis Üyesi Nizamettin Eyidoğan, CHP İlçe Yöneticisi Ayşe Eşme söz alarak Gemici'nin çizdiği çerçevede görüşlerini açıkladı.
Tüm hemşehri derneklerinin katılımıyla daha büyük bir forum yapılması kararlaştırıldı
Forumun moderatörü Hasan Gemici'nin önerisi üzerine, kentli dayanışmasını çok daha ilerilere taşımak için ülkedeki tüm Zonguldak ve Çaycuma derneklerinin katıldığı bir büyük forum yapılması da kararlaştırıldı. Çalışmaları yapacak kişiler arasında Gemici'nin yanı sıra ZONDEF Başkanı Ziya Öncan ve ZTSO Başkanı Metin Demir'in de yer alması kararlaştırıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme