Beş kilometrelik parkurda yürüdüler

'Sağlık İçin Hareket Günü' kapsamında Doğa Yürüyüşü Etkinliği düzenlendi

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 10 Mayıs 'Sağlık İçin Hareket Günü' kapsamında sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Özkan Pulat ve kurum idari yöneticilerinin katılımıyla düzenlendi.

Katılımcılar, Amasra'nın Akkonak Köyünden Göçkündemirci sahiline kadar uzanan yaklaşık 5 kilometrelik parkurda yürüyüş yaptı.

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi koordinasyonunda organize edilen etkinliğe, sağlık çalışanlarının yanı sıra vatandaşlar da katılım gösterdi.

Etkinlik, Bartın 74 Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (Bardosk74) iş birliğiyle hayata geçirildi.

Etkinlikte yapılan açıklamalarda, düzenli fiziksel aktivitenin hem bedensel hem de ruhsal sağlık açısından önem taşıdığı ifade edildi.

Ayrıca, yaşam kalitesinin artırılması ve kronik hastalıklardan korunma konusunda dengeli beslenmenin, egzersizin ve sağlıksız alışkanlıklardan uzak durmanın önemi vurgulandı.

Bakmadan Geçme