Bartın ve Karabük'te Kaçak Silah Operasyonu

Karabük ve Bartın'da 23 adrese düzenlenen operasyonda 48 silah, 2 bin 500 fişek ve çok sayıda silah parçası ele geçirildi. Aramalarda yaklaşık 300 yıllık olduğu değerlendirilen tarihi eser niteliğinde 4 Kur'an-ı Kerim de bulundu. Gözaltına alınan 8 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Karabük ve Bartın'da kaçak silah bulundurulmasına yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Aramalarda, yaklaşık 300 yıllık olduğu değerlendirilen 4 Kur'an-ı Kerim'in bulunması da dikkat çekti.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, 6136 sayılı Kanun'a muhalefet suçunun önlenmesine yönelik Karabük ve Bartın'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

23 Adreste Arama Yapıldı

Karabük'te 22, Bartın'da ise 1 şüpheli olmak üzere toplam 23 şüpheliye yönelik 23 adreste arama yapıldı.

Aramalarda 32 tabanca, 11 av tüfeği ve 5 pompalı tüfek olmak üzere toplam 48 silah ele geçirildi. Ayrıca çeşitli çaplarda 2 bin 500 fişek ve çok sayıda silah parçası bulundu.

Yaklaşık 300 Yıllık 4 Kur'an-ı Kerim Bulundu

Operasyonda ele geçirilenler arasında yaklaşık 300 yıllık olduğu değerlendirilen, tarihi eser niteliğinde 4 Kur'an-ı Kerim ile 1 define arama dedektörü de yer aldı.

Kur'an-ı Kerimlerin tarihi niteliğine ilişkin değerlendirme ve inceleme sürecine dair ise açıklamada ayrıntı paylaşılmadı.

2 Şüpheli Tutuklandı

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 2'si tutuklanırken 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 3 şüpheli ise savcılık ifadelerinin ardından serbest kaldı.

Soruşturmanın ilgili birimlerce yürütüldüğü bildirildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme