Avcı'dan Zafer Köyü'ne 'Birlikte Güçlüyüz' Çağrısı
Bartın'ın Zafer Köyü'nden Orman Yüksek Mühendisi ve Batı Karadeniz Dernekler Federasyonu (BARFED) Başkanı Sabri Avcı, orman köylülerine yönelik yaptığı açıklamada birlik ve dayanışma mesajları verdi.
Avcı, yıllar önce ORKOOP Merkez Birliği kuruluş kongresine giderken hayatını kaybeden Zafer ve çevre köy kooperatif yöneticilerini rahmetle andı. O kazanın bölge için unutulmaz bir acı olduğunu belirten Avcı, 'Onlar orman köylüsünün örgütlenmesi uğruna hayatlarını kaybetmiş orman şehitleridir. Her yıl dönümünde anılmalı, 25. yılında ise ORKOOP tarafından büyük bir anma programı yapılmalıdır' dedi.
'Zafer Kooperatifi üst birliğe katılmalı'
Sabri Avcı, Zafer Orman Köyleri Kooperatifi'nin üst birlik çatısı altında yer almasının önemine dikkat çekerek, 'Ayrılıkta azap, birlikte olmada ise güç vardır. Zafer Kooperatifi, ülkemizin en güçlü kooperatiflerinden biridir. Bu potansiyeli daha da büyütmek için bir an önce üst birlik içinde yer almalı ve yönetimde söz sahibi olmalıdır' çağrısında bulundu.
'Köyler tek çatı altında birleşmeli'
Uluköy, Öncüler, Üçsaray, Akören, Hisar, Konuklu ve Kızıllar başta olmak üzere çevre köylerin de Zafer Kooperatifi çatısı altında buluşması gerektiğini ifade eden Avcı, 'Büyük bir yapıyı birlikte inşa ederek köylülerimiz kendilerini daha güçlü hissedecektir. Bu süreçte her türlü desteği vermeye hazırım' diye konuştu.
Açıklamasını köylülerine sevgi ve muhabbetle selam göndererek tamamlayan Avcı, geçmişte emeği geçenleri rahmet ve minnetle andığını, bugün yaşayan köylülere ise başarılar diledi.