147 açık iş ilanı var

Bartın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre en fazla işgücü talebi imalat sektöründe gerçekleşti.

Bartın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması sonuçlarına göre, kentte en fazla iş gücü talebi imalat sektöründe oluştu.

Araştırmaya göre, Bartın genelinde 147 açık iş ilanı bulunurken, işverenlerin İŞKUR hizmetlerinden faydalanma oranı yüzde 84,9 seviyesinde gerçekleşti.

İmalat sektörünün ardından toptan ve perakende ticaret ile inşaat sektörleri en fazla iş gücü aranan alanlar oldu. Bartın'daki iş yerlerinin sadece yüzde 1,7'si uzaktan çalışma modelini tercih ediyor.

En fazla talep gösterilen meslekler

Araştırmada, kentte en çok açık işin bulunduğu meslekler arasında makineci (dikiş), tuğla imal işçisi, ayakkabı el montajcısı, satış elemanı, ütücü, kaynakçı, plastik enjeksiyon kalıpçısı, beden işçisi, paketleme işçisi ve garson yer aldı.

Cinsiyete göre meslek dağılımı

Kadınlar için en fazla aranan meslekler bulaşıkçı, temizlik görevlisi ve ön muhasebeci olarak sıralanırken, erkeklerde kaynakçı, plastik enjeksiyon kalıpçısı, mekanik bakım onarımcısı ve akaryakıt satış elemanı gibi meslekler öne çıktı. Cinsiyet ayrımı yapılmaksızın en çok aranan meslekler arasında ise makineci, paketleme işçisi, garson, kalite kontrolcü ve fast food hazırlayıcısı yer aldı.

Ücretlerde asgari düzey hakim

İşverenlerin açık işlerin yüzde 82,5'inde asgari ücret düzeyinde iş gücü talep ettiği görülürken, yüzde 17,1'i ise asgari ücretin bir buçuk katı oranında ücret ödemeyi planlıyor. Özellikle plastik enjeksiyon kalıpçısı ve mekanik bakım onarımcısı mesleklerinde işverenlerin çoğunluğu asgari ücretin bir buçuk katı düzeyinde ödeme yapmayı öngörüyor. Kaynakçı mesleğinde ise bu oran asgari ücretin iki katına kadar çıkabiliyor. Erkek iş gücü taleplerinde asgari ücret düzeyinde ödeme beklentisi yüzde 49,4 seviyesinde kalırken, kadın iş gücü taleplerinde bu oran yüzde 100 olarak gerçekleşti.

Bakmadan Geçme