Amasra Müzesi yüzlerce ziyaretçi ağırladı

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra bayram tatilinde yüzbinlerce turiste ev sahipliği yaparken Amasra Müzesi'de bayram tatili boyunca 2 bin 500'ün üzerinde ziyaretçi ağırladı

Eşsiz doğal güzelliklerinin yanı sıra Amasra Kalesi, Kemere Köprüsü, Cenova Şatosu, Şapel, Bedesten gibi birçok tarihi yapının yer aldığı Bartın’ın Amasra ilçesi bayram tatilinde yüzbinlerce turiste ev sahipliği yaptı.

Amasra Kalesi ve Kemere Köprüsü gibi tarihi mekanlarla birlikte hediyelik eşyaların satışa sunulduğu Çekiciler Çarşısı turistik ilçede yoğunluğun en üst noktaya çıktığı alanların başında geldi.

Otel ve pansiyonların tam doluluk oranına ulaştığı ilçede çay bahçeleri, restoran ve lokantalarda dolup taştı.

İlçedeki otopark alanlarının dolması üzerine zaman zaman ilçe girişine araç girişleri durduruldu ve sürücüler TTK otoparkına yönlendirildi.

Bayram boyunca yüzbinlerce turisti ağırlayan Amasra’da ilçe ve bölge tarihine ışık tutan Amasra Müzesi de ilgi odağı oldu.

Bayram tatili boyunca 2 bin 500’ün üzerinde ziyaretçi ağırlayan Amasra Müzesinde; Hellenistik, Roma, ve Bizans, Ceneviz ve Osmanlı dönemlerine ait gözyaşı şişeleri, altın ve bronz süs eşyaları, amphoralar, testiler, bronz heykelcikler, bilezikler, olta iğneleri, haçlar, silahlar, kandiller, kaplar, altın, gümüş ve bronzdan sikkeler, heykeller, heykel başları, mezar stelleri, kabartmalı çeşitli mimari parçalar, bakır mutfak kapları, silahlar, yazım takımları, şamdanlar, mühürler, kantarlar, seramikler, yüzükler, Amasra yöresine özgü ağaç çekicilik sanatını yansıtan kaplar sergileniyor.

Bakmadan Geçme