'Allah'ı kullarına sevdirin ki, Allah da sizi sevsin'

Bartın İl Müftülüğünce Yaz Kur'an Kurslarının daha etkin ve verimli olması amacıyla, Kur'an kursları ve Camilerde görev yapacak imam-hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerine yönelik Hizmet İçi Eğitim Seminerleri düzenlendi.

Bartın İl Müftülüğünce Yaz Kur’an Kurslarının daha etkin ve verimli olması amacıyla, Kur’an kursları ve Camilerde görev yapacak imam-hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerine yönelik Hizmet İçi Eğitim Seminerleri düzenlendi.

Bartın Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde Yaz Kur’an Kurslarında yapılacak eğitimlerin nitelik ve niceliğinin artırılması için hangi tür faaliyetler yapılabileceği, eğitim-öğretimde ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği, sınıf yönetimi, din eğitiminde eğitici oyunlar gibi konular ele alındı.

Toplantıda konuşan İl Müftüsü Ömer Keskin: “Birinci vazifemiz Allah’ı kullarına, çocuklara sevdirmektir.” dedi.

Müftü Keskin: “İslam'ın temel prensibi “Müjdeleyin korkutmayın, zorlaştırmayın kolaylaştırın.” esasıdır. Çocuklara dini anlatırken bu prensipten yola çıkılmalı, daha hassas davranılmalıdır. Allah'ı, dini sevdirmek varken yanlış bilgi ve yöntemle insanı dinden soğutmaya neden olunabilir. Allah’ı kullarına sevdirin ki, Allah da sizi sevsin. Çocuklara Allah’ı sevdirin. Birinci vazifemiz Allah’ı kullarına sevdirmektir. Sev, sevdir, sevindir, sevil. Çocukları seveceğiz. Çocuklara önce kendimizi, sonra Allah’ı, Peygamberi, Kur’an’ı, camiyi sevdireceğiz; öğrettiklerimizle çocukları, annelerini, babalarını sevindireceğiz. Vazifelerimizi yaparak sevileceğiz. Her mümin ve Müslümanın ilk derdi önce kendisinin Allah'a yönelmesi, değişik kulluklardan kurtulup sadece O'nun kulu olmalıdır. Ondan sonra da bunu diğerlerine anlatması ve bu yolla Allah’ı sevmelerine vesile olmaya çalışmasıdır.” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme