Alışveriş fişinizi mutlaka isteyin ve kontrol edin

Poşete giren başka, kasadan geçen başka, ödeme yapılan hesap bambaşka

Alışveriş fişinizi mutlaka isteyin ve kontrol edin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

3 harflilere dikkat.

5 dakikada 322 lira kazıklandı, son anda fark etti. 

Poşete giren başka, kasadan geçen başka, ödeme yapılan hesap bambaşka. 

Bugün akşam saatlerinde 3 harfli market zincirlerden birinden alışveriş yapan bir vatandaş adeta şok yaşadı. 

3 harfli bir marketten alışveriş yapan vatandaş ürünleri kasadan geçirdikten sonra kredi kartı ile ödeme yaptı. 

İddiaya göre fiş isteyen müşteri kasa görevlisi 'sistemde sıkıntı var şimdi fiş veremiyoruz' dedi ve müşteriyi uğurladı. 

Aynı müşteri aldığı ürünleri aracına yerleştirirken camdaki reklam ürünlerinden indirimli bir ürünü almak için tekrar içeri girdi ve alışveriş yaptı. 

Sonra tekrar ödeme yaptı ve fişini istedi. Bunun üzerine aynı kasa görevlisi biraz gecikmeli olarak fişi çıkardı ve müşteriye verdi. 

Alışveriş fişini inceleyen müşteri almadığı ürünleri görünce 'ben bunları almadım, ama fişte yazıyor diye itiraz etti. Ardından 5 dakika önce yaptığı alışverişin de fişini isteyen müşteri hiç almadığı ürünlerin neden fişte olduğunu ve parasının neden alındığını' sorduğunda 'sistemde sıkıntı' var cevabını aldı. 

Yetkili birinin gelmesini isteyen müşteri market müdürünün gelmesi ile sorunu bir kez daha ona anlattı. 

Fişte olan fakat alışveriş sepetinde olmayan yaklaşık 15 kalem ürün için tam 322 lira dolandırıldığını anlayan müşteri, durumun derhal düzeltilmesini aksi halde zabıta ve polis çağıracağını belirterek şikayetçi olacağını belirti. 

Mağaza müdürünün durumun sistemsel bir hata olduğunu belirtip yaşanan durum hakkında özür dileyip arada fazladan alınan 322 lirayı müşteriye iade ettiği öğrenildi. 

Konu ile görüştüğümüz mağdur müşteri 'Artık fiyatlar o kadar değişken ki kim ne hesap isterse verir hale geldik. Market kasiyeri 'sistemde hata var fiş veremiyoruz' deyince bizim için normal bir durum dedik. Tekrar girip alışveriş yapınca aldığım ürünler bu sefer ücret olarak fazla geldi. Ödemeyi yapınca Bu sefer ısrarla fiş istedim. Baktım ki hiç almadığım ürünler var. Hemen az önceki fişi de istedim. Aslını veremediler örnek nüsha çıkardılar. Onda da aynı şekilde hiç almadığım ürünler fişte yazıyordu ve parasını almışlardı. Son anda farketmesem 5 dakikada 322 lira dolandırılmış olacaktım. 

Hesabın tamamını kart ile ödedim sonrasında fazladan alınan 322 lirayı elden nakit olarak verdiler. 

Ben son anda fark ettim. Benim başıma geldi başkasının başına gelmesin. Her alışveriş sonrası mutlaka fişinizi isteyin ve kontrol edin' diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu. 

Müşteri Market fişinde 8 adet su ve 4 adet tavuk bulyonun fazladan fişe eklendiğini ayrıca belirtti. 

Alışveriş fişinizi mutlaka isteyin ve kontrol edin

Bakmadan Geçme