• Haberler
  • Bartın
  • Aldatmaz, Batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacaklardı

Aldatmaz, Batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacaklardı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bartın'da yaşayan yüzlerce vatandaş tek yürek gecesi için Cumhuriyet Meydanında buluştu. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz meydandaki konuşmasında hain darbe girişimi ile batılı devletlerin Türkiye'yi işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamı oluşturma çabası olduğunu söyledi.

Bartın Cumhuriyet Meydanında düzenlenen 15 Temmuz Tek Yürek Gecesinde yüzlerce vatandaş Cumhuriyet Meydanında buluştu. Ellerinde Türk Bayraklarıyla alanda büyük bir coşkuya imza atan vatandaşlar gece boyunca süren programı ilgi ile takip etti.

Programda konuşan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, “15 Temmuz 2016 tarihinde Fettullahçı terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Türk Milletinin milli iradesine karşı bir darbe girişiminde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Makamı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere devlet kurumlarını teslim alarak ülke yönetimini ele geçirmek isteyen ve bu uğurda asker, polis, sivil demeden; kendi insanımıza ateş etmekten, bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık. Fethullahçı Terör Örgütünün bu hain darbe teşebbüsü, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyeti'ni sömürgeci batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi,  devletin bütünlüğünü ve gücünü gerek ulusal gerekse uluslararası arenada zayıflatmayı, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan sandık aracılığı ile demokratik yollarla seçilmiş bir hükümeti devirmeyi amaçlayan bir teşebbüstü.” Dedi.

Milletvekili Aldatmaz konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi tarihi darbeler ile sınanan bir geçmişi barındırır. Cumhuriyet tarihimizde, demokratik sivil yönetime müdahale eden 27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 darbeleri, 12 Mart Muhtırası, 28 Şubat Post-Modern darbesi ve 27 Nisan e-Muhtırası milletin iradesinin üzerinde bir güç gösterisi olarak hafızamıza kazınmış önemli tarihlerdir. Milletin darbeler ile sınandığı bu günler toplumsal bilincimizde açtığı yaralarla, toplumsal düzenin yerine kargaşanın hâkim olduğu günlerle, ülkemizin gerek siyasal gerekse ekonomik ve kültürel gelişimine vurduğu büyük darbelerle hatırlanmaktadır. 15 Temmuz darbe girişimi de FETÖ mensubu teröristleri yöneten dış güçler tarafından Türkiye tarihine yön verilmeye çalışıldığı talihsiz bir gündür. Milletimiz 15 Temmuz’da, bu hain darbe girişimini; Bartın’da, Ankara’da, İstanbul’da ve tüm Türkiye’de sokakları ve meydanları doldurarak, tankların önüne kendini siper ederek, Fetöcülerin sıktığı kurşunlara vücudunu siper ederek, canını vatan uğruna hiçe sayıp, ölümü göze alarak, başarısızlığa uğratmıştır. 15 Temmuz Türk milletinin son bağımsızlık bildirgesidir. 15 Temmuz, "Bir Toprak Nasıl Vatan Olur ve Nasıl Vatan Kalır?" sorusunun cevabıdır. 15 Temmuz ile birlikte bu vatan üzerinde hain emelleri olanlar gördü ki; vatanımıza, milletimize nasıl saldırırlarsa saldırsınlar yüce Türk Milleti gereken cevabı verecektir.  Bu Çanakkale’de de böyle olmuştur 15 Temmuz’da da. Değerli hemşehrilerim bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve tüm gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.”
 

Bakmadan Geçme