Acıbal, Kızılay Haftasını kutladı

29 Ekim- 4 Kasım tarihlerinde kutlanan Kızılay Haftası kapsamında Türk Kızılay Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal, bir kutlama mesajı yayımladı. 

Başkan Acıbal konuşmasının başında Cumhuriyetin 100. Yılını kutlarken, Gazi Mutafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm gazi ve şehitleri andı. 

Acıbal konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “11 Haziran 1868 tarihinde savaş alanında yaralanan askerlere yardım etmek arzusundan doğan Kızılayımız, o günlerden bugünlere isimsiz kahramanları olan cefakar çalışanları, gönüllüleri ve destekçileriyle geldi. Bugüne kadar Kızılaycıları insan onurunu koruma ülküsüyle bütünleştiren ana duygu hep koşulsuz yardımlaşma oldu. İnsanı önceleyen ve insana en büyük değeri veren medeniyet birikimimizin bir gereği olarak zorda kalana yardım etmeyi görev kabul eden Kızılay, halkımızdan aldığı güç ve destekle gerek yurt içinde gerekse yurt dışında meydana gelen her felaketin ardından tüm insanların yardımına ilk olarak koşan kuruluşumuzdur. Bu yardımlaşma kültürünün yaygınlaştırılmasını ilke edinen Kızılayımız bu amaç uğruna çaba göstermektedir. Bu kapsamda Kızılay Haftası büyük önem taşımaktadır. 

“Nesilden nesile aktarmaya devam ediyoruz”

1943 yılından bu yana her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile başlayan ve 4 Kasım’a kadar süren haftayı Kızılaycılık kültürünün yaşaması ve ülkemizde yaygınlaşması amacıyla Kızılay Haftası olarak kutluyoruz. Ülke genelinde kutladığımız Kızılay Haftası ile Kızılay’ın amaç ve hedeflerini nesilden nesile aktarmaya devam ediyoruz. Türk Kızılay Bartın Şubesi olarak bu amaç doğrultusunda bu önemli haftada bir dizi okul ziyaretlerinde bulunacağız. Kızılaycılığı anlatmaya çalışacağız. İnsanlık adına ulvi görevler üstlenerek ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan zor gün dostu olan Türk Kızılay’ında görev alan herkese ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür eder, tüm halkımızın Kızılay Haftasını kutlarım.”
 

Bakmadan Geçme