Abdipaşalı aile İstanbul'da bal üretiyor

Bartın'ın Abdipaşa beldesinden olan ve uzun süredir İstanbul'da yaşayan Emrah Aydın ürettiği ballarla hem aile ekonomisine katkı sunuyor hem de hemşehrilerinin sofrasına bal lezzetini birinci elden ulaştırıyor

33 yaşındaki Emrah Aydın İstanbu’da Beylikdüzü’nde yaşıyor. Bartınlı onbinlerce gurbetçi gibi geçimini İstanbul’da sağlayan Aydın şoförlük mesleği ile uğraşıyor.

Babasından merak saldığı arıcılıkta ilerlemeyi hedef edinen Aydın, 2017 yılında İstanbul’da bir kovanla başladığı üretimini 30 kovana kadar çıkardı.

Yıllık 300-350 kilo bandında kestane ve çiçek balı üretimi gerçekleştirmeyi başaran Aydın’ın en büyük destekçisi ise eşi ve kızı.

İstanbul Çatalca Arıcılar Birliği'ne ve İstanbul Arnavutköy Tarım İlçe Müdürlüğüne kayıtlı çiftçilik yapan Aydın ürettiği çiçek ballarını kilosu 400 TL’den, kestane ballarını ise kilosu 850 TL’den satışa sunuyor.

Üretim yaptığı ballarla aile ekonomisine katkı sunduğu gibi Bartınlı hemşehrilerine de birinci elden bal lezzeti sunan Aydın, “Çocukluğumuzda babamın Abdipaşa’da arı kovanları vardı. İstanbul’da yaşarken burada da bal üretmeyi düşündük. İlk zamanlar olur mu olmaz mı diye düşüncemiz oldu. Tabi başlayınca başarılı bir şekilde üretimimizi de artırdık. İlk başta bir kovanla başladığımız üretimimiz 30 kovana kadar çıktı. Bu sayıyı daha da yukarıya taşımayı düşünüyoruz. Her şeyimizi resmileştirdik. İstanbul Çatalca Arıcılar Birliği'ne ve İstanbul Arnavutköy Tarım İlçe Müdürlüğüne kayıtlıyız. Ballarımızı da Aydın Arıcılık markasıyla satışa sunuyoruz. Eşim de Ana Arı Üretim Belgesi sahibi. Bu yıl ana üretimine de başladık.” Dedi.

2004 yılından bu yana İstanbul’da yaşadığını ve gönlünün her zaman Bartın’da olduğunu da söyleyen Aydın hobi olarak başladığı arıcılıkta çıtayı daha da ileriye taşımaya kararlı olduğunu söyledi.
 

Abdipaşalı aile İstanbul'da bal üretiyor
Abdipaşalı aile İstanbul'da bal üretiyor
Abdipaşalı aile İstanbul'da bal üretiyor
Abdipaşalı aile İstanbul'da bal üretiyor
Abdipaşalı aile İstanbul'da bal üretiyor
Yorumlar 1
Engin 06 Kasım 2023 19:20

Balları gerçekten katkısız ve doğal severek tüketiyoruz başarılar diliyorum kendisine

Bakmadan Geçme