51 köy ve mahalle için ŞAP kararı

Bartın'da şap görüldü, köylerde ve merkez mahallelerinde Koruma ve Gözetim kararı alındı

Bartın’a bağlı Epçilerkadı köyünde görülen Şap Hastalığına istinaden 12 köy koruma, 39 köy ve mahalle ise gözetim bölgesi olarak belirlendi.

Edinilen bilgilere göre Epçilerkadı köyünde çıkan Şap Hastalığına istinaden harita üzerinden yapılan çalışma sonucunda coğrafi oluşum ve doğal setler göz önüne alınarak 12 Köy Koruma, 39 Köy ve Mahalle ise Gözetim Bölgesi olarak belirlendi.

Merkez İlçeye bağlı; Epçilerkadı, Akçalı, Alibaş, Çukurbük, Epçiler, Fırınlı, Gürpınar, Hasanlar, Kabagöz, Kaşbaşı, Tabanözü ve Serdar köyleri Koruma Köyleri Koruma Bölgesi olarak belirlendi. 

Merkeze İlçeye bağlı; Akpınar, Bayıryüzü, Çamaltı, Çamlık, Derbent, Doğaşı, Gençali, Geriş, Gerişkatırcı, Gökçekıran, Karainler, Kayadibi, Kayadibiçavuş, Kayadibikavlak, Kışla, Kurtköy, Kümesler, Mekeçler köyleri ile Merkez Mahallelerden Ağdacı, Aladağ, Çaydüzü, Esentepe, Gecen, Gölbucağı, Karaçay, Karaköy, Kemerköprü, Orduyeri, Orta, Siremirçavus, Tuna, Muratbey, Okçular, Sipahiler, Terkehaliller, Yanaz, Yeşilkaya ve Yıldız Köyleri ile Amasra ilçesine bağlı Saraydüzü Köyü gözetim bölgesi ilan edildi.

Bakmadan Geçme