40 kişi tutuklandı

Yaş sebze ve meyve piyasasındaki fahiş fiyat uygulamalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 40 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaş sebze ve meyve piyasasında fahiş fiyat uygulamalarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında yürütülen çalışmalar tamamlandı.

Soruşturma kapsamında Rekabet Kurulu, Ticaret Bakanlığı ile İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin ve Antalya büyükşehir belediyelerinin hal müdürlüklerine müzekkereler gönderildi. Şüphelilerin yaş sebze ve meyve ticaretindeki işlem hacimlerine ilişkin hazırlanan raporlar da soruşturma dosyasına eklendi.

Vergi Denetim Kurulu tarafından müzekkere doğrultusunda yürütülen çalışmalarda ise 1029 çiftçinin beyanına başvuruldu.

22 İLDE 109 ADRESE OPERASYON

Yapılan incelemeler sonucunda, yaş sebze ve meyve sektöründe fahiş fiyat uygulamalarına sebebiyet verdiği değerlendirilen tedarikçi konumundaki 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilere yönelik operasyon kapsamında 22 ilde iş yeri ve ikamet olmak üzere toplam 109 adreste arama gerçekleştirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 40 dağıtıcı firma yöneticisi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 1 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

40 ŞÜPHELİNİN TAMAMI TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 40 şüpheli, İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Savcılıkta ifadeleri alınan şüpheliler, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine gönderildi. Hakimlik tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 40 şüphelinin tamamının tutuklanmasına karar verildi.

Tutuklanan şüpheliler cezaevine gönderilirken, firari durumdaki 1 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme