3 Motosiklet Men Edildi, 21 Sürücüye Ceza Yağdı!
Bartın'da Motosiklet Denetimleri Sıkı Şekilde Sürüyor
Bartın Valiliği, motosiklet ve motorlu bisikletlere yönelik trafik denetimlerinin hız kesmeden devam ettiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı’nın “Bir Kural Bir Ömür” sloganı doğrultusunda gerçekleştirilen uygulamada, İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri sahadaydı.
Gerçekleştirilen denetimlerde toplam 134 motosiklet ve sürücüsü kontrol edildi. Denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen sürücülere cezai işlemler uygulandı. Eksikleri bulunan ve çeşitli trafik ihlalleri belirlenen motosikletlerden 3’ü trafikten men edilirken, 21 sürücü ve araç sahibine ise 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında idari para cezası kesildi.
Valilikten yapılan açıklamada, trafik kurallarına uymanın hayati önem taşıdığı vurgulanarak, “Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil” ifadelerine yer verildi.
Denetimlerin, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla aralıksız şekilde süreceği belirtildi.