22 Ekim'de uygulamaya alınacak

Bartın Belediyesinin gürültü kirliliğini tamamen ortadan kaldıracak dijital anons sistemi 22 Ekim tarihinde tamamen uygulamaya alınıyor. 

Bartın Belediyesi tarafından geliştirilen dijital anons sistemi Areso Mobil uygulaması 22 Eküm tarihi itibariyle Bartınlı vatandaşlar tarafından kullanılmaya başlanacak. 

Bartın’da yaşayan vatandaşlar cenaze ilanları, su veya elektrik kesintileri gibi önemli duyuruları 22 Ekim tarihi itibariyle Areso Mobil Uygulaması üzerinde öğrenecek. 

Bartın Belediyesi Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Gelişen teknolojiye ayak uydurmak, vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak, görüntü ve gürültü kirliğini ortadan kaldırmak adına anons sisteminde yeni süreci tamamen 22 Ekim'de başlatıyoruz. Hoparlör sistemi üzerinden yapılan sesli anonsları(cenaze ilanları, su veya elektrik kesintileri gibi önemli duyurular) Areso Mobil uygulamadan vatandaşlarımıza iletiyoruz. Areso uygulaması ile vatandaşlarımız istediği zaman anonsları dinleyebiliyor. Hoparlör sistemine nazaran Areso Mobil Uygulaması sayesinde yayınlanan ilanlar tüm dünyada hem görüntülenebiliyor hem de ses kaydı dinlenebiliyor. Vatandaşlarımız bu uygulama üzerinden ilanları sesli ve görüntülü dinleyebilecekleri gibi Bartın Belediyesi web sitesi üzerinden "http://www.bartin.bel.tr/vefat-ilanlari" linkine tıklayarak cenaze ilanlarına yazılı olarak da "Vefat İlanları" başlığı altında ulaşabiliyorlar. Projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Yorumlar 2
Yasar eleman 25 Eylül 2023 16:56

Bartinbelediyesini kutluyorum çağa ayak uyduruyor

ENGIN NANE 25 Eylül 2023 15:36

Bence çok yanlış bir karar. Zira insanlar acaba bugün kim ölmüş diye sürekli olarak uygulamaya mi bakacak, yoksa işine mi? Ya bakmadığinda bir yakını vefat ettiyse nasıl öğrenecek? Sayın başkan böyle bir kararı alırken kaç kişiye danıştı acaba? Ayrıca akıllı cihaz kullanmayan/kullanmayı bilmeyen yaşlılarımız bu ilaçlardan nasıl haberdar olacak. Bunları düşündünüz mü sayın başkan?

Bakmadan Geçme