2005 tarihinde ilk kez Amasra'da kullanıldı

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan seçim koordinasyon merkezinin açılışına katılmak için geldiği Amasra'da yaptığı açıklamada 2005 yılında paradan 6 sıfır atıldığında Türk Lirasının ilk kullanıldığı yerin Amasra İlçesi olduğunu söyledi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Belediye Başkan adaylarına destek vermek için Bartın’ı ziyaret etti. 

Bartın’ın girişinde partililer tarafından karşılanan Genel Başkan Babacan, Amasra’da partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılış törenine katıldı. 

Açılış töreninde Amasra Belediye Başkan adayı Ali Yıldırım’ı destekleyen açıklamalarda bulunan Babacan, Amasra İlçesinin ekonomi tarihinde de önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Cebinden çıkardığı eski 1 milyon liralık banknotları gösteren Babacan, Bakanlık yaptığı dönemde Amasra’yı ziyaret ettiği 1 Ocak 2005 tarihine ilişkin anısını şu sözlerle anlattı; “31 Aralık 2004’ de enflasyonu sıfıra indirdiğimizde paradan 6 sıfır atmıştık. Hatta yanımda buraya getirdim. 31 Aralık 2004’e kadar en küçük banknotun 1 milyon lira olduğunu hatırlayalım. Ne yaptık? 31 Aralık gecesi 6 sıfırı attık ve 1 yeni lirayı ülkemizle tanıştırdık. İlk yeni Türk Lirasını da Amasra’da bir restaurantta hesap öderken kullandık. Amasra’ın ekonomi tarihinde bu açıdan çok önemli bir yeri var. Paradan 6 sıfırın atıldığı ve ilk kullanıldığı yer Amasra.”

Bakmadan Geçme