Ercan AYDIN

Arıt Gerçekten Sahipsizmiş!..

Ercan AYDIN

Arıt gerçekten sahipsizmiş!!!

Dün Arıtlıların kurduğu Arıt ve Çevre Köyleri Kalkındırma ve yaşatma derneğinin ilk istişare toplantısına katıldım.

Öncelikle bu toplantıyı zorluklar içinde düzenleyen Başta Dernek Başkanı Mustafa Özdemir'e yönetimine ve tüm emeğe geçenlere Teşekkür ederiz.

Bayram münasebetiyle Arıtlıların çok büyük rağbet göstereceklerini, sorunlarının bir nebzede olsa konuşulacağı ve kamuoyuna seslerini duyuracakları bir toplantı beklentisiyle Arıt'a gittim.

Ancak gördüğüm manzara karşısında adeta şok oldum, Arıtlıların sorunlarını daha önce imza kampanyası ile başlatan Arıt'lı Abilerimiz kardeşlerimiz bunda 3.150 imza başarılı olmuşlar ve bunu dernekleşmeye kadar götürmüşlerdi.

Fakat bu başarı öyle görünüyorki Arıt'ta söz sahibi olan çoğu muhtarın pek hoşuna gitmemişki toplantıya Ak Parti heyeti ile gelen sadece bir muhtarla temsil edilmeyi uygun görmüşler.

Dernek başkanı ve üyelerinin iddialarına göre Merkez Muhtarı Satı Uzun'da toplantı nın yapılmasını istemediği ve kendilerini tanımamazlıktan geldiklerini Toplantı için anons yaptırmadığını ve Çevresinede bu toplantıya katılmamalarını söylediğini belirttiler bunuda toplantıda sürekli dile getirdiler.

Doğrusu Devletin memuru sayılan ve halkın oyunu alarak seçilen Muhtarlar Devlet tarafından tanınan kendi köylerine ait Derneği yok saymaları hiçte güzel bir davranış değil.

Toplantıya siyasilerin ilgisi az olsada vardı. Arıtlı olan

Bartın Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Kömeç, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Aynı zaman da Arıtlı olan Ak Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ve yönetimi, CHP İl Başkanı Selim Karakaş ve yönetimi, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ziver Gebiç ve yönetimi katıldı.

Toplantıdaki konuşmalar neticesinde Arıt'ın en büyük sorunu çıkmaz olan sokaktan çıkması, Sağlık merkezi yapılması, Bankamatik veya PTT Bankmatik, Çöp sorunları, İtfaiye aracı verilmesi ve elektrik arızaları nin mutlaka kesin olarak giderilmesi için çalışılacağı iktidar partisi il başkanı tarafından belirtildi, muhalefet partileride bunların takipçisi olacaklarını belirttiler.

Ancak benim gördüğüm Arıt'lı bazı Muhtarlar Arıt'ın köy olarak kalmasını istedikleri ve hizmet geldikçe yetkilerinin azalacaklarını düşundükleri, bunuda tüm prosüdürlerini yerine getirerek resmi olarak kurulmuş Arıtlıların sorunlarını çok daha etkili şekilde dile getirecek derneğin ilk toplantısına canı gönülden destek vermeleri gerekirken iddia edildiği ve sonucunda göründüğü üzere toplantınıyı engellemek için mücadele edilmiş bunda da başarılı olmuşlar.

Sonuç olarak bu yapılanları Arıtlılar haketmiyor ve Arıt'ın sahibi olduğu en azından bu toplantı ilede olsa dosta düşmana hep birlikte göstermeliydi.

Yanlış yaptınız sayın Arıt'lı muhtarlar. Keşke dün 17 Muhtarlık tek bir ses olarak orda olsaydınız ve hemşehriniz olan il başkanından tüm Arıtlılar ile birlikte isteklerinizi sorunlarınızı gür sesle belirtseydiniz bizde onu tüm Türkiyenin duyacağı şekilde yayımlasaydık.

Olmadı Muhtarlar olmadı bu yaptığınız hiç olmadı.

Ben herşeye rağmen toplantıyı düzenleyen Dernek Başkanı Mustafa Özdemir ve Arkadaşlarına tekrar Teşekkür eder saygılar sunarım.

Yazarın Diğer Yazıları