Ercan AYDIN

Bu Ara Herkes Daire Fiyatlarındaki Artışı Soruyor?

Ercan AYDIN


Bu ara herkes daire fiyatlarındaki artışı soruyor???

Ercan Aydın Yazdı...

Daha önce kaç kez yazmıştım konut faizlerinin yüksek olması aslında konut alıcılarının ucuz daireye sahip olmasına neden olur...

Çünkü piyasada oluşan durgunluktan dolayı sıkıntı yaşayan ve dairelerini satamayan, ancak ticaretini devam ettirmek zorunda olan küçük çapta müteahhitler faizler düşmeden önce m2 si 2.000 Tl ye varan fiyatlarda daire satmaya çalışıyorlardı.

Fakat faizlerin yükselmesiyle Bartın da son günlerde adeta daire fiyatları uçtu...

Daha önce m2 sini 2 bine satamayanlar m2 si ortalama 3 bin liradan hatta şehir merkezine yakın yerlerde m2 sini 4 bin liradan daire satıyorlar...

İşin ilginç tarafı bundan 3-5 ay önce hem Bartın'daki İmar sıkıntılarından dolayı hemde piyasanın geleceğini parlak görmeyen çoğu müteahhitin yeni projelerede başlamaması nedeniyle stokta yeterince dairenin kalmaması ile bir anda daire fiyatlarında %50 ye varan artışları beraberinde getirdi.

Uzman biri olarak şunu net söyleyebilirim Bartında kapalı otoparkı olmayan çevre düzenlemesinde çocuk oyunları, Yüzme havuzu sauna ve aktivite alanları gibi ortak alanları olmayan apartmanların arsa payı dahil m2 Maliyeti 2.000-2200 Tl arası iken satış rakamlarının 3.000-4.000 Tl arası satılması oldukça abartılı olduğunu düşünüyorum.

Ancak ortak kullanımları olan site şeklindeki daireler ile  diğer düz daireler arasında maliyetler çok farklı olduğundan vatandaşın daire alırken neye para verdiğine dikkat etmesi gerekir.

Son olarak aradığınız dairelerin m2 fiyatı 3 bin Tl yi geçiyorsa lütfen dikkat edin aksi takdirde yüksek fiyata alacağınız bir daire piyasaların tekrar durması veya faizlerin tekrar yükselmesi durumunda dairenizi 5 yıl sonra bile aynı fiyata satamayabilirsiniz.

Umarım birazcıkta olsa soranlar gereken cevabı almışlardır.
Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları