Ercan AYDIN

BANA NE ONDAN BUNDAN!!!

Ercan AYDIN

Bu yazıyı yazmak için çok düşündüm ve yazıp yazmamak arasında kaldım durdum ancak biz yazmayalım başkası yazmasın kim mağduru görüp yazacak dedim ve yazmaya karar verdim.

Son aylarda Dünyada ve ülkemizde görülen yeni coronavirüs covid-19 salgını nedeniyle insanlar hem sağlık hem maddi hem manevi yönden büyük sıkıntılar yaşıyor. Ve bunun sonucunda da maalesef herkesin psikolojisi alt üst oldu.

Bu süreçte birçok kişi güvenlik tedbirleri nedeniyle iş yerlerini kapatmak zorunda kaldı ve çalışanları ile birlikte evlerine kapanarak sürecin geçmesini beklemek için elinden geleni yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar.

Bu durumdan dolayı devletimizde hükümetimizde tüm vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için çeşitli önlemler alıyorlar ve gereken yardımları yapmaya çalışıyorlar.

Bu süreci de inşallah hep birlikte zorlukları yenerek en kısa sürede atlatırız.

Ancak benim asıl değinmek istediğim vatandaşlarımız bu illetten kurtulduktan sonra hükümetimizin onlara yönelik ne gibi destekler sağlayacak olması???

Evet bu günleri mutlaka atlatacağız ve iş yerlerimizi hepimiz açacağız.

Açacağız açmasına da ancak bu süreçte iş yerlerinin biriken kiraları, personellerinin giderleri, hammadde eksiklikleri, SGK, vergi, elektrik, yakıt, su ve diğer giderlerini sıfırdan işe başlamış bir yer gibi birden nasıl karşılayacaklar?

Esnafımız bunları kaldıkları evlerinde kara kara düşünüp duruyorlarken...

Ne yazık ki öyle görüyoruz ki bizleri yöneten siyasetçilerin bunlar hiç umurunda değil.

Onların tek dertleri fırsattan faydalanarak siyaset yapmak, hem de sağlık üstünden!!!

Gerek sosyal medyada gerekse tüm gazetelerde ve televizyon ekranlarında resmen siyasi show yapma derdine düşmüşler.

En çok tasvip etmediğim konu ise hükümet partisi yetkilileri ve taraftarları sanki iktidarda Cumhuriyet Halk Partisi varmış gibi sürekli “CHP şöyle CHP böyle…”,  “Yok onların zamanı çok kötüydük, yok CHP’li belediyeler şöyledir böyledir…” diyerek muhalefeti bize kötüleyerek gündemi farklı yerlere çekmeleri.

Allah aşkına hayatında hiç sol partiye oy vermemiş, son genel seçim hariç Ak Parti’ye oyunu vermiş biri olarak bağırıyorum…  

Bana ne CHP'den! Bana ne eskisinden! Bana ne başkasından!

Ben yaklaşık 18 yıldır iktidarda olan ve oy verdiğim Ak Parti ne yapıyor? ona bakarım.

Hayatım boyunca personellerime hep şunu söylemişimdir, “Ne iş yaparsanız yapın rakiplerinizi kötülemeyin. Sadece onlardan fazla çalışarak daha çok başarı sağlamak için daha iyisin yapmaya çalışın. Siz iyisini yaptıkça müşteri zaten sizi tercih edecektir. Aksi takdirde kaybeden siz olursunuz.”

Unutulmamalı ki halkın Ak Parti’yi 18 yıldır iktidarda tutmasının en büyük nedeni AK Parti’nin hükümet olarak yıllardır her şeyin en iyisini yaptığı veya yapmaya çalıştığını gördüğü içindir.

Yine unutulmamalı ki bu halk Türkiye Cumhuriyeti boyunca Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra en büyük desteğini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a tam 18 yıldır iktidarda tutarak vermiştir.

Ancak Ak Parti iktidar olduğunu unutup sanki CHP iktidardaymış gibi, sanki kötüye giden ekonomimizi CHP yapmış gibi sürekli onları kötüleyip durma derdine düştüler.

Aslında halk rakiplerinin eskiden yaptıklarını sürekli kötülemeye başlayan AK Parti’ye geçtiğimiz yerel seçimlerde oylarının bir kısmını keserek büyük şehir belediyelerinin çoğunu onlardan alarak gereken uyarıyı yaptı.

Fakat öyle görünüyor ki iktidar partisi bundan hala ders almamış ve nerdeyse her saat başı Cumhuriyet Halk Partisi ile kalkıyor ve yatıyor.

Ancak şunu iyi bilsinler ki halk artık bunları duymaktan nefret ediyor ve artık ülkenin gerçek icraatlarına dönmesini bekliyor.

AK Partili kardeşlerim şunu asla akıllarından çıkarmasınlar. Vatandaş başarının olduğu yerde durur ve başaranları hep başının üstünde gezdirir. Ancak maddi sıkıntılar yaşamaya başladığında asla eskiden şöyleydi, CHP böyle yapmıştıya bakmaz! İlk önce midesine bakar ve ona göre hareket eder.

Şunu çok iyi biliyorum ki bu virüs illetinden kurtulduktan sonra siyaset arenası çok kızışacak ve halk o arenada en büyük desteğini kendisini gerçekten düşünenlerden yana kullanacak.

Son olarak tüm siyasilere sesleniyorum artık “ocu-bucu” demeyi bırakın. Hep birlikte önümüze bakmalıyız. Batağa tam saplanmadan nasıl düze çıkarız ona bakmalıyız.

Önceliğiniz kendi çıkarlarınız değil!

Önceliğiniz ilk olarak vatan sonrada vatandaş olmalı.

Saygılarımla.

Ercan AYDIN

Yazarın Diğer Yazıları